21 juni 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Palestina forsvarer seg. Illustrasjon: Carlos Latuff

UTTALELSE

Israels brutale og blodige hevnaksjon mot Gazas folk er i gang. KPml oppfordrer til å ta del i protestmarkeringer mot den sionistiske terroren.

Det er bare tre uker siden Hamas, Islamsk Jihad og sekulære og progressive PFLP kunngjorde at de ville trappe opp den væpnede motstandskampen. Den beryktede Israelske etterretningstjenesten ble likevel tatt på senga da over 5000 raketter rammet Israel og flere hundre palestinske krigere strømmet over grensesperringene. Det er det mest omfattende og koordinerte angrepet mot sioniststaten noensinne.

Palestinerne og deres militser har full rett til å bekjempe okkupanten og de ulovlige bosetningene. Drap, bortføring og henrettelser av sivile israelere er brudd på folkeretten som må fordømmes. Men det må også understrekes at de sionistiske bosetterne i grenseområdene mot Gaza og Vestbredden ikke er vanlige «sivile», dette er paramilitære samfunn som målbevisst og hensynsløst tilraner seg palestinsk jord på tvers av alle FN-resolusjoner. For den israelske hæren har det i årevis vært daglig rutine å drepe og internere sivile palestinere, barn inkludert. USA og andre vestlige imperialiststater som Norge sørger for at apartheidstaten Israel aldri blir stilt til ansvar for disse forbrytelsene.

Palestinerne er drevet fra skanse til skanse. Nå slår de tilbake.

Samtidig vitner det palestinske angrepet om desperasjon. Palestinerne er drevet fra skanse til skanse siden Oslo-avtalen ble undertegnet for 30 år siden. Særlig palestinerne på Gaza står med ryggen mot veggen og har ikke lenger noe å tape. Hamas og de øvrige militsene ønsker å forpurre det skitne diplomatiske spillet, der USA prøver å få til full forsoning mellom staten Israel og Saudi-Arabia.

Det store spørsmålet er nå om Abbas mister kontroll slik at Vestbredden blir del av den væpnede oppstanden, og om Hizbollah melder seg på for fullt i kampen mot sioniststaten.

Israels hevnaksjon er allerede i gang. Den blir om mulig mer brutal og blodig enn det vi har sett fra Israel tidligere. Mens bombene regner over Gaza, mobiliserer Netanyahu-regimet 300 000 nye reservister. Israel iverksetter total blokade og vil sulte ut millioner mennesker som er fanget inne i Gaza-ghettoen.

Grepet med å ta krigsfanger i Israel og ta dem med til Gaza skaper imidlertid vansker for det israelske militæret. Enten må de forhandle eller de må gå inn med bakkestyrker og risikere at mange av soldatene blir drept i blodige gatekamper. Slikt sliter på en regjering som allerede møter motstand i egen befolkning mot sitt autoritære styre.

USA kommer Israel til unnsetning med nye våpenlass og hangarskip. I amerikansk presse er det kommet påstander om at Iran har bistått Hamas, men dette er ikke offisielt bekreftet fra noe hold. Benjamin Netanyahu kan se seg tjent med å iverksette en krig mot Iran for å binde USA til masta. Da kan en større regional krig bli resultatet.

Norsk UD fordømmer som vanlig ensidig Hamas og palestinerne, og støtter okkupantstaten Israel. Samtidig ber norske myndigheter om en hurtig diplomatisk løsning som kan få slutt på krigshandlingene. Det er det stikk motsatte av hva Norge sier om krigen i Ukraina. Hykleriet når nye lavmål.

KPml oppfordrer til å ta del i protestmarkeringer mot den sionistiske terroren i tida som kommer.

Støtt motstandskampen – fritt Palestina!

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre