27 mai 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Jemen straffes for å utvise aktiv solidaritet med det palestinske folket.Jemen straffes for å utvise aktiv solidaritet med det palestinske folket.

UTTALELSE 

Kommunistisk plattform fordømmer aggresjonen mot Jemen.

Israel ønsker å utvide sin utryddelseskrig til Libanon og andre deler av Levanten. Norge og de andre vestlige imperialistmaktene hykler bekymring for en utvidelse av det de kaller «konflikten» i Palestina.

Men hva gjør de?

USA, EU, NATO og Norge pleier forbindelsene med sioniststaten Israel som før, og forsyner Israel med våpen og ammunisjon slik at folkemordet og fordrivelsen av palestinerne kan fortsette.

USA og Storbritannia har den 12. januar innledet rakett- og bombeangrep på den suverene staten Jemen og hovedstaden Sanaa, fordi Jemen forsøker å hindre skipstrafikk som forsyner sioniststaten. NATO har offisielt gitt sin støtte til angrepene.

Tidspunktet for angrepet sammenfaller med at Den internasjonale straffedomstolen behandler Sør-Afrikas anklage mot Israel for folkemord og apartheid. Sør-Afrika representerer på modig vis hele verdens samvittighet overfor forbryterstaten Israel. Ingen andre land har samme autoritet og mot når det gjelder å konfrontere apartheid og forbrytelser mot menneskeheten. En rekke stater har stilt seg bak Sør-Afrika. Det sier sitt at ingen av dem er europeiske.

Norge ved utenriksminister Espen Barth Eide «kjente til» angrepsplanene på Jemen, men har ikke gjort det minste forsøk på å stanse dem. Tvert imot har Norge sendt stabsoffiserer til støtte for den amerikanske krigsoperasjonen. Norge har frekkhet til å advare Jemen og Iran mot en «eskalering», mens hele verden ser at det er USA, Storbritannia, NATO og Israel som eskalerer krigen og truer med å sette hele Midtøsten i brann.

Norge er medansvarlig for Israels folkemord og den eskaleringa som pågår.

Vi fordømmer de amerikansk-britiske angrepene på Jemen og krever at Norge straks strekker seg ut av Operation Prosperity Guardian!

Hvis utenriksministeren forventer å bli tatt seriøst med sitt ønske om våpenhvile i Gaza, må Norge umiddelbart stille seg bak Sør-Afrika i Den internasjonal straffedomstolen.

Kommunistisk plattform – marxist-leninistene, 12. januar 2024.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre