21 juni 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Feiring av Oktoberrevolusjonen i 1917 på Caféteatret, Hollendergata 8 på Grønland i Oslo lørdag 4. november kl. 18:00!
Noen av våre beste historikere, faglige aktivister og røde kulturperler inngår i menyen. Vil du sikre deg billett, bør du reservere nå.

20071104 festmoete

Du som tenker at dette blir en mimrefest for gamle raddisser som drømmer seg tilbake til fortida, må tro om igjen. Det historiske bakteppet er sjølsagt viktig å ha med seg. Men festmøtet handler vel så mye om hva disse «ti dager som rystet verden» i 1917 har betydd og betyr for norsk fag- og arbeiderbevegelse i dag.

Hvilke lærdommer kan vi trekke, hva kan vi dra nytte av i dag? Er tida for sosialistiske revolusjoner forbi, eller er det nettopp en sosialistisk revolusjon som trengs for å gjøre slutt på et akterutseilt, urettferdig, ødeleggende og kriseridd økonomisk og politisk system?

Hendelsene i vårt naboland i øst for hundre år sia førte ikke til revolusjon i Norge, sjøl om det var noen tilløp – som Hammerfestkommunen. Likevel: Ville den norske velferdsstaten ha vært mulig uten Oktoberrevolusjonen? Ville fagbevegelsen ha greid å presse gjennom sosiale reformer uten det nye Sovjetsamveldet som modell og «ris bak speilet» for kapitalistene? Hvilken innflytelse har Oktoberrevolusjonen hatt på kvinnekampen? Ville fascismen og nazismen blitt knust uten arbeiderstaten som oppsto fra oktoberdagene i 1917?

Historikerne Harald Berntsen og Lars Borgersrud og lokfører og faglig aktivist Janne Lisesdatter Håkonsen er blant de som vil forsøke å gi oss svar på disse og mange andre spørsmål. Les mer om innlederne her.

Gutta fra Gatas med sitt helt ferske album. David Rovics. Fra et tidligere besøk i Oslo. Foto: JRSEt festmøte er ikke et festmøte uten kultur. Blant innslagene er den kjente amerikanske visesangeren David Rovics og hip-hop'erne fra Gatas Parlament

Gled deg til festmøtet! Sett et rødt kryss i kalenderen for lørdag 4. november!

Arrangøren har et navn som forplikter: Revolusjon! Dette er et stort løft for oss. Vi er takknemlige for all støtte fra venner og lesere. Spesielt takker vi for den økonomiske støtten vi allerede har fått fra Oslo Grafiske fagforening, Heismontørenes fagforening og Oslo Handel og Kontor. Vi håper flere klubber og foreninger vil bidra.

Til sjuende og sist vet vi at vi nå som alltid må stole på egne krefter og alle gode venner og støttespillere. Du kan gi ditt bidrag til:

Kontonummer 9235 32 26489 eller
Vipps til 114366 (Tidsskriftet Revolusjon). Merk bidraget med «Oktober». 

Du kan også bruke Donér-knappen du finner på sidene våre (Paypal og kredittkort). Tusen takk for din støtte til denne viktige markeringa!

Et begrenset antall gratisbilletter er tilgjengelige i en kortere periode. Vi setter pris på at du som har råd kjøper støttebillett til kr. 100,-
Skal du sikre deg billett, vil det lønne seg å være tidlig ute!

Du kan bare bestille én billett av gangen. Bestiller du for venner eller familie, må du oppgi navnet til den som billetten gjelder for.

Hent billetten din her

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre