21 juni 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Demonstranter gjennomførte en effektiv blokade av rasistmøtet på Jæren.BLOKKERTE NAZIMØTE: Demonstranter gjennomførte en effektiv blokade av rasistmøtet på Jæren.

Lørdag 28. november hadde Alliansen med support fra Nordfront tillyst et «folkemøte» i det de kaller «Antiglobalistisk senter Jæren». I stedet ble innkjøringen blokkert av antirasister.

Antirasistisk front stod for organiseringen og aktivister fra KPml bidro til en vellykket blokade.

På flateste Jæren har rasister med bakgrunn fra ulike organisasjoner forsøkt å etablere seg med en parlamentarisk avlegger kalt Alliansen, med den uttalte rasisten og jødehateren Hans Jørgen Lysglimt Johansen i spissen. De forsøker å tiltrekke seg folk med aksjoner mot bl.a. bompenger og «globalisme», men en behøver ikke grave langt ned i informasjonen om dem før runer og hakekors dukker opp. De fleste skjønner fort hva slags politikk dette er og det nytter lite å bytte ut ordet nasjonalist med anti-globalist. Den tette forbindelsen til Nordfront/Den Nordiske Motstandsbevegelsen gjør det heller ikke lettere for dem å lykkes i forsøket på å unngå nazi-stempelet.

– Det er viktig å avsløre for folk hva som skjuler seg bak organisasjoner som Alliansen

Talsperson for Kommunistisk plattform – marxist-leninistene, Dagbjørn Skipnes, mener det er svært viktig at dette blir tatt tak i og berømmer Antirasistisk front for godt arbeid. – KPml har lenge reist parolen om å forby rasistisk organisering, sier han. – Vi mener det norske Stortinget må gjøre som Finland og ta FNs rasediskrimineringskonvensjon (RDK) på alvor. Konvensjonen må implementeres uten reservasjoner og ha forrang i lovverket for at organisasjoner som Den nordiske motstandsbevegelsen kan forbys.

– Det er viktig å avsløre og synliggjøre for folk hva som skjuler seg bak Alliansen og det såkalte antiglobalistiske senteret, sier aktivistene samstemt.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre