2 mai 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Hva skjer med vannkrafta? © Foto: RevolusjonNei til EU er urolig for hva som skjer med hjemfallsordninga. Ut fra signaler vi har oppfatta er det grunn til å tro at Regjeringa er på vikende front i forhold til EU/ESA, sier Nei til EU i denne pressemeldinga.

Sist ute er stortingsrepresentant Tore Nordtun (AP), som i dagens utgave av Hallingdølen gir uttrykk for et defensivt syn i saka. Må Nordtuns uttalelser om at han «frykter at Regjeringa må gi etter» oppfattes som en prøveballong fra krefter i Regjeringa?

Nei til EU vil advare Regjeringa mot å gi etter i denne saka. Den er av største betydning for en rekke lokalsamfunn i distrikts-Norge. Å stå fast ved hjemfallsinstituttet har bred støtte fra norske kommuner og fylkeskommuner. Soria Moria-erklæringa har klare og forpliktende formuleringer. Vi vil ikke akseptere noe knefall for EU i dette spørsmålet, som dessuten går rett i kjerna av selve regjeringsprosjektet; Offentlig eierskap kontra privatisering av våre felles naturressurser.

Nei til EU etterlyser den bebuda åpenheten fra Regjeringas side i Europapolitikken. Hva mener egentlig Regjeringa? Vi vil advare mot at alle diskusjoner tas i lukka interne fora Regjeringspartiene imellom, mens opinionen og dem beslutningene angår, holdes uvitende.

Vi ber om innsyn i problemstillingene som diskuteres. Vi krever åpenhet om hjemfalls- debatten. Vi forventer at Regjeringa står fast ved sitt regjeringsgrunnlag og konfronterer EU i dette viktige spørsmålet!

Heming Olaussen
Leder i Nei til EU

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre