17 juli 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Politisk islam hører vi mye om. Dag Hoel skildrer i denne boka dens kristne motstykke: kristensionismen.

Bokomslag ArmageddonBoka Armageddon Halleluja er både skremmende, nyttig og underholdende på samme tid. Forfatteren presenterte den blant annet i Trondheim 24.10.14 og boka har etterpå inntatt landets bokhandler.

Undertittelen «Møter med politisk kristendom» gir en presis beskrivelse av hva boka handler om. I dag er det mer enn nok av dem som har hengt seg opp i begrepet «politisk islam» og her trekker forfatteren en parallell mellom de ytterliggående kristne og muslimske som er åpenbar, men sterkt underkommunisert i det norske mediebildet. Et annet begrep som norske journalister ynder å bruke er betegnelsen ‘islamist’ anvendt på de som mener Koranen bør erstatte lovverket. Da kunne det kanskje passe å kalle de som omtales i denne boken som kristenister? Boka handler nemlig om folk som tar Bibelen bokstavelig og setter den over alle menneskeskapte lover og framfor alt annet. For disse folkene handler det meste om Armageddon, verdens undergang, som de mener er nær forestående. For å si det med forfatterens egne ord: «For dem var opprettelsen av den israelske staten i 1948 fullbyrdelsen av en profeti: Jødenes tilbakevending til landet de fikk av Gud bekrefter at Armageddon er nært forestående». Hoel kaller dem i stedet kristensionister som også er en treffende betegnelse på grunn av deres tolkning av bibelen som tilskriver jødene rollen som guds folk og redskap.

Noe av det mest underholdende med boka er gjengivelsen av de ulike talerne på bønnemøtene han har vært på. I en svært levende beskrivelse av et møte på et bedehus i Setesdal er det Arvid Bentsen som har ordet mellom diverse pengeinnsamlinger og salmesang på hebraisk. Bentsen løfter Bibelen mot skimmeret fra vinduet og sier: «Husker dere New Orleans den dagen de skulle ha Sodomaparade? En svær homoparade i jazzbyen. Den dagen sendte Gud den største tropestormen inn i Karibien som noen meteorologisk stasjon noen gang har målt …».

Selv om galskapen i argumentene til kristensionistene er til å le av, er det ingen grunn til å le av det de faktisk får utrettet. Et av redskapene som brukes er Den Internasjonale Kristne Ambassade i Jerusalem som bl.a. støtter Israels overgrep mot palestinerne økonomisk og oppfordrer kristne til å delta militært.

Armageddon – Halleluja! 
Møter med politisk kristendom.
Dag Hoel, Spartacus forlag 2014.

Etter at Dag Hoel hadde presentert boka spurte jeg han om hvordan den destruktive ondskapen som er resultatet av den fundamentalistiske kristendommen kan bekjempes? Kan de overbevises med vitenskapelige argumenter?  Han svarte at boka var skrevet for å gi bedre innsyn i tankesettet til kristensionistene, en kunnskap som legger grunnlag for handling, men å argumentere i vitenskapelige termer mente han var nytteløst. De holder seg til sin profeterte viten om at Israel er Guds gave til jødene, og at jødenes kamp for Israel er skritt på veien mot frelse for de troende og fortapelse for de vantro.

Vi får håpe boka inspirerer mange til å ta opp kampen mot politisk kristendom.

Dag Hoel: Armageddon – Halleluja! 
Møter med politisk kristendom. 
Spartacus forlag 2014.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre