19 juli 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

fascismefornekterne omslag

Heftet «Historiefrisørene» følger med som ekstrabilag til abonnenter på tidsskriftet Revolusjon. 

Det nye heftet på 40 sider er et samarbeidsprosjekt mellom Kommunistisk plattform (KPml) i Norge og Arbejderpartiet Kommunisterne (APK) i Danmark.

«Et hefte som dette ville ha vært fullstendig overflødig å lage rett etter avslutninga av Den andre verdenskrigen», skriver forfatterne i forordet. «Den gangen visste alle hvordan tingene hang sammen. I dag er vi dessverre nødt til å repetere det som var innlysende for tidligere generasjoner.»

La dem ikke skamklippe våre kollektive erfaringer! 

Det er alltid makthaverne som skriver – eller rettere omskriver – historiske hendelser i sitt bilde. Slik gjør de sin versjon til den offisielle sannheten. Det er tidvis en krevende øvelse, ettersom menneskeheten gjennom flere slektsledd har høstet sine egne historiske erfaringer. Særlig krevende er det når det fortsatt finnes levende sannhetsvitner, eller deres nære etterkommere, som kan berette hvordan tingene var.

Når denne generasjonen er borte, er det lettere å forvrenge historiske kjensgjerninger.

Et hefte som dette ville ha vært fullstendig overflødig å lage rett etter avslutninga av Den andre verdenskrigen. Den gangen visste alle hvordan tingene hang sammen. I dag er vi dessverre nødt til å repetere det som var innlysende for tidligere generasjoner.

I denne brosjyra skal vi særlig ta for oss hvordan de herskende klasser i Vesten, også i Danmark og Norge, har funnet tida moden til å bagatellisere nazismens og fascismens forbryterske karakter og handlinger. Og hvordan de på samme tid forsøker å kriminalisere kommunismen og kommunistene – fascismens evige hovedfiende.

Hvis du ikke vil tegne abonnement på Revolusjon, kan du også bestille heftet for kr 75,- inklusive porto fra Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre