onsdag 19 januar 2022

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg anlegger en stadig mer aggressiv tone, og forlanger massiv opprustning av medlemslanda. For dette og mere til får han ros fra sin hovedoppdragsgiver, USA.

Dagbladet: USAs NATO-ambassadør hyller Stoltenberg. Fra dagbladet.no 11. februar 2015.USAs NATO-ambassadør hyller Stoltenberg. Fra dagbladet.no 11. februar 2015.Noen måneder etter at Stoltenberg overtok i Brussel etter Fogh Rasmussen, konkluderer den amerikanske NATO-ambassadøren Douglas Lute slik overfor Dagbladet.no: – I sine første måneder har Stoltenberg vist at han er alt det vi ba om.

Allerede i mars forbereder NATO en større provokasjonsøvelse mot Russland. Øvelsen Joint Viking skal foregå i Finnmark. Med Stoltenberg i Brussel er tida forbi da større militærøvelser på norsk jord ble lagt til Troms for ikke å provosere og forsure naboforholdet unødig.

Dessuten forbereder krigsalliansen en kjempeøvelse med 25.000 soldater i Norge i 2018. Dette kommer på toppen av en stadig mer aktiv rolle i de baltiske randstatene mot Russland. Et stormkompani fra Telemark i uniform og kamputstyr defilerte i Latvias hovedstad i fjor, etter at de hadde deltatt på en øvelse helt opp mot den russiske grensa.

I mellomtida gjør vestlige og norske medier alt de kan for å fyre opp under den gode, gamle russerfrykten.

Stoltenberg har sammen med regjeringa til Erna Solberg i løpet av få måneder oppnådd å føre Norge inn i en ny kald krig. Verre enda er at de ser ut til å være innstilt på at den kan bli varm.

Se også:

En frontkjemper for NATO – en skam for Norge