27 mai 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Tidligere direktør ved Oslo Universitetssykehus, Bente Mikkelsen, ble så håpløst upopulær at hun ble sparket oppover som direktør for Helse Sør-Øst. Hun er nå sendt av gårde til Roma for å bli indoktrinert av NATO på pasientenes regning. Helse Sør-Øst skal betale bolig, kost og reise for nette 350.000 kroner, melder Drammens Tidende.

Det fem måneder lange kurset ved Nato Defence College er et prestisjetungt «must» for borgerfiffen som skal gjøre virkelig toppkarriere i statsadministrasjonen. Her sverger man lojalitet til His Masters Voice, som ikke er spesielt opptatt av norske pasientkøer. Ansatte ved OUS tror at det viktigste i dette tilfellet har vært å få Mikkelsen lengst mulig vekk fra den norske helsesektoren for at de rødgrønne skal slippe enda flere skandaler.

Hvis dét var strategien, har den falt nokså uheldig ut. Både FrP og KrF ser sitt snitt til å kjøre skalpellen i regjeringas bløtere deler.

For vår del ser vi ikke bort fra at fru Mikkelsen var tenkt brukt som instruktør ved Nato Defence College: Nato svidde som kjent av enorme mengder ammunisjon for å tilintetgjøre sykehus og hele velferdsstrukturen i Libya. Mikkelsen har utrettet stor skade på offentlige sykehus uten en eneste bombe. Hennes solide erfaring kan kanskje vise seg nyttig for bankerotte NATO-land før terroralliansen går løs på sitt neste offer?

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre