fredag 10 juli 2020

I vill panikk har norske storkapitalister tappet egenkapitalen i «sine» selskaper på grunn av ryktene om at den rød-grønne regjeringa kom til å innskjerpe skattereglene på dette området når statsbudsjettet for 2007 ble lansert den 6. oktober.

Ryktene gikk ut på at finansminister Kristin Halvorsen ville fjerne adgangen til skattefri tilbakebetaling av innskutt aksjekapital. I motsetning til Sverige og Danmark har det i Norge heller ikke vært skatt på gevinster fra aksjesalg for eierandeler under 10 prosent. Så nå gjaldt det å handle fort for å komme «sosialistene» i forkjøpet!

Men æda bæda: ikke ble det strengere skatteregler for å ta ut innskutt egenkapital fra aksjeselskaper, og ikke ble det gevinstbeskatning på salg av aksjer i selskaper der eierandelen er under 10 prosent. Millionuttakene til Stein Erik Hagen, Kjell Inge Røkke,  tobakkskongen Johan Andresen jr. og andre blant borgerfiffen de siste ukene var dermed helt bortkasta. (For alle andre enn en hærskare av advokater og skatterådgivere.)

«Finansminister Kristin Halvorsen (SV) ler godt av at noen av Norges rikeste menn ble lurt av feilaktige rykter og nærmest i panikk trikset med aksjeutbyttet i dagene før statsbudsjettet ble presentert», melder Aftenposten.

Ja, tenk at kaksene er til de grader stupide at de trodde at en finansminister fra SV mente alvor med slagord som «rettferdig fordeling»!