torsdag 4 juni 2020

Det er lett å la seg fengsle av justisminister Anders Anundsen. Litt for lett, kanskje, mener innsatte så vel som ansatte i justissektoren.

Nå har hr. Anundsen også debutert som manusforfatter, reporter og filmprodusent. Dommen må nok sies å være betinget hva begeistringen angår.

Uten å avsløre for mye av dramatikken, kan vi nevne at samtlige etater under justisministerens ansvarsområde framstår med plettfri vandel og har en aldeles fremragende øverste sjef.

Noen pressefolk og andre har ment at dette er en propagandafilm av slett kvalitet. Det vil vi si er en injurierende påstand, og slikt skal man vokte seg for. Særlig i forhold til hr. Anundsen, som har sine metoder. Glem ikke at han midlertidig har bevæpnet politiet i mer enn ett år!

Men journalister er nå engang utakknemlige av natur. Her har de i månedsvis forsøkt å få statsråden i tale på radio og TV uten å lykkes. Men så snart justisministeren gir svar på tiltale og tar ladegrep, er det bare vondord å høste.

Da er det heldigvis flere som verdsetter Anundsens innovative bidrag til norsk næringsliv. Eksport av fanger til Holland er hans nye forretningskonsept. Onde tunger snakker om at fangeeksport ligner menneskehandel.

Dét er dog noe justisministeren hverken kan siktes eller tiltales for.

Fanger, flyktninger og asylsøkere er nå engang ikke folk flest.