28 mai 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Politiet beskytter nazistene og gjør razzia hos Blitz. Foto: Revolusjon.19.03.2011: Oslopolitiet gjorde med sin totalt meningsløse masseanholdelse og razzia på Blitz lørdag 19. mars sitt ytterste for å skru opp konfliktnivået mellom seg sjøl og antifascistiske aktivister.

I sedvanlig blodrus og med fancy utstyr de antakelig etter egen mening får brukt altfor sjelden, boksa de den antirasistiske demonstrasjonen på Holbergs plass inn. Så starta de og ransake én og én – og ga så folk pålegg om å holde seg 1 km unna plassen. Samtidig tok snuten seg inn på Blitz. Vi på Blitz har varsla at vi kommer til å aksjonere jevnt og trutt, helt til nazistene i tattoveringsstudioet «Metal Tattoo» har pelt seg langt ut av byen.

Snuten trur åpenbart at de kan sette rammene for hvordan folk skal forholde seg til det faktum at voldelige høyreekstremister etablerer samlingssteder i sentrum; og de trur de med overdreven maktbruk skal kunne stoppe folk fra å agere. Etter sist razzia på Blitz kom snuten trekkende med noen bordbein, et par kinaputter og to tonn brustein og mente de ved dette hadde forhindra et blodbad i Oslo sentrum (brusteina fikk Blitz forøvrig tilbud om å få tilbake igjen). Denne gangen kan politiet triumfere med noen flaggstenger, et par trafikkskilt og muligens en hjelm. Det er sjølsagt en alvorlig rutinesvikt som gjør at statens hjelm kan havne på Blitz. Hvordan kunne det skje? Vi regner med at politiet gjør sitt ytterste for å komme til bunns i denne saken.  Blitz vil imidlertid takke politiet for at de også tok med seg en golfkølle. Den blei donert oss i forkant av noen sportslige aktiviteter under et 1.mai-arrangement i forfjor, men vi er redd at den lett kunne inspirert til småborgerlig idrettsutøvelse på vestkanten om den hadde blitt liggende rundt. Blitz lar seg ikke skremme av snutens herjinger og absurde beskyldninger. Vi vil fortsette å fokusere på kampen mot rasisme, det være seg i form av statens umennesklige asylpolitikk eller nazistisk organisering. Så får vi håpe noen andre reagerer på den groteske resussursbruken en slik politioperasjon representerer.  No fuckin' pasaran!

Originalartikkelen ligger på blitz.no

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre