mandag 8 august 2022

Last til eller fra Israel vil bli blokkert på havnene. (Illustrasjonsfoto.)
Last til og fra Israel vil bli blokkert på havnene. (Illustrasjonsfoto.)
Solidaritet i praksis: Havnearbeiderne har vedtatt at de i to uker fra 15. juni verken vil losse båter fra Israel eller laste varer som skal til landet. Heller ikke vil Israel-registrerte skip bli losset eller lastet. De får støtte fra Transportarbeiderforbundet.

– Vi må protestere når israelske militære styrker angriper en fredskonvoi til Gaza. Da krever det kraftige virkemidler. Vi kan aldri akseptere overgrep i internasjonalt farvann som krever menneskeliv og store skader, og som er i strid med Geneve-konvensjoner. Vi kan aldri godta at Israel opptrer som om det skulle være fritt fram å gjennomføre slike angrep, sier leder i Havnearbeiderforeninga, Terje Samuelsen.

Transportarbeiderforbundets representantskap vedtok enstemmig å støtte havnearbeiderforeningens tidsbegrensede blokade i norske havner. – Norsk Transportarbeiderforbud utfordrer alle foreninger, klubber, medlemmer i forbundet, LO og alle forbundene i LO til å engasjere seg i palestinernes rett til en menneskeverdig behandling, heter det i vedtaket gjort på Sørmarka den 8. juni.

De svenske havnearbeiderne varsle blokadeaksjoner i samme tidsrom.

  • Amerikanske havnearbeidere og lokale aktivister i Oakland gjennomførte en militant blokadeaksjon den 20. juni. [Se video]