onsdag 26 januar 2022

Polititerroren i Tyrkia er kraftig opptrappa parallelt med at regjeringa i Ankara vedtok dekretet om å sende tropper til Libanon.

Politisjefen skryter av at de har gjennomført den største arrestbølgen på mange år, og at de nå fullstendig har knust partiet MLKP, som er stemplet som «terroristisk». Det forbudte partiet er aktivt i både Vest-Tyrkia og i Kurdistan.

Atilim-redaktør Ibrahim Cicek23 kjente revolusjonære ble 10. september arrestert i forskjellige byer i Tyrkia, anklagd for å være medlemmer av MLKP. To redaktører i partiavisa Atilim, Ibrahim Cicek (bildet) og Sedat Senoglu, er blant de arresterte. Etter at avisa skrev om massearrestasjonene, er den blitt stengt i 14 dager.

Den nye antiterrorloven blir brukt som hjemmel for forbudet. Politiet har ikke gitt familiene noen nærmere informasjon, og det er frykt for liv og helse til de internerte. Politiets fascistiske metoder lever i beste velgående i det «demokratiske» NATO-Tyrkia.

Protester mot fengslingene kan sendes til:

Innenriksminister Abdulkadir Aksu: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Statsminister Tayyip Erdoğan: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Med kopi ti:Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.