28 mai 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Kommunistisk plattform om aggresjonen mot Gaza

Etter mer enn ei uke med bomberegn som har krevd livet til 440 palestinere, hvorav 70 barn, har Israel innledet en bakkeoffensiv nord på Gazastripa. Angrepet er en rein straffeaksjon mot det palestinske folket. Det er et forsøk på å utnytte splittelsen mellom Fatah og Hamas, og det er ledd i den israelske valgkampen der regjering som «opposisjon» skal vise muskler etter det forsmedelige nederlaget overfor Hizbollah i 2006. Sionistene har tydelig til hensikt å eskalere blodbadet og avviser enhver oppfordring om våpenhvile.

Fjernsynsbildene tyder på at Israel gjør bruk av klasevåpen og fosforbomber, slik de gjorde i offensiven mot Hezbollah i Libanon for to og et halv år siden.

Disse terrorvåpnene har Norge lagt stor prestisje i å nedlegge forbud mot. Men den norske regjeringa våger ikke en gang kalle ambassadøren hjem for konsultasjoner, en mild diplomatisk reaksjon, situasjonen tatt i betraktning. Det eneste akseptable diplomatiske skritt – å bryte enhver forbindelse med morderstaten Israel – er et ikke-tema. Den rødgrønne regjeringa demonstrerer med dette at alt snakk om «vennskap» og støtte til det palestinske folket, er hykleri og munnsvær. Derfor er det fullt forståelig at det siste Israels avtroppende ambassadør Miryam Shomrat gjorde var å skamrose Jonas Gahr Støre for at de norsk-israelske forbindelsene var bedre enn på lenge. Bare en aktiv norsk opinion kan sette en stopper for denne norsk-israelske idyllen. Vi aksepterer ikke at Norge skal ha et varmt forhold til en morderstat – styrt av korrupte krigsforbrytere!

Sionistene og deres allierte prøver å skape et bilde av at Hamas er like «skyldige» som Israel, og at de primitive rakettene fra Hamas er sjølve problemets kjerne. Norsk UD bygger opp under denne myten ved å legge likt ansvar på «begge parter». Det er nok å se på tapstallene for å se hvor absurd denne propagandaen er. I Israel er fire døde som følge av rakettangrep fra Gaza, i Gaza er minst 400 drept av bombeflyene. Og dette var altså før bakkeoffensiven tok til den 3. januar 2009. å sammenlikne Hamas og den israelske militærmaskinen er som å fordømme en nordamerikansk indianerstamme for at den forsvarte sitt territorium mot invaderende blåjakker utrustet med gevær og kanoner. Palestinerne har ingen marine, ikke noe flyvåpen og knapt noe antiluftskyts å forsvare seg med. De har heller ingen panserstyrker.

I Gaza er en og en halv million mennesker pressa sammen på et område litt større enn Trondheim kommune. Det fins ikke noe sted å flykte. Alle grenser er stengt. Strømmen kuttes, veiene er blokkert, Israel nekter til og med medisiner og operasjonsutstyr til de overbelasta sjukehusene å passere. Dette er terror mot sivile og et ledd i det stadig pågående folkemordet.

  • Stopp massakren på Gazas folk!
  • Fordøm morderstaten Israel!
  • Bryt alle forbindelser med Israel Nå!
  • Fritt Palestina!
Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre