25 februar 2024

Abonnér for kr 100,-

Vipps til 634620 eller velg

Israelske soldater gikk den 14. mars til stormangrep med helikoptere og raketter på fengselskomplekset til det palestinske 'sjølstyret' i Jeriko på Vestbredden. Etter ti timers utmattelseskrig og tre drepte palestinere, ble seks politiske fanger tvunget til å overgi seg til de sionistiske kidnapperne.

Ahmed Saadat, fensglet PFLP-leder. Statsminister Abbas avbrøt sin Europareise og slo fast at det israelske angrepet var «en utilgivelig forbrytelse» og en ydmykelse av det palestinske folket.

Hovedmålet for Israel var Ahmed Saadat, som såvidt rakk å bli ny leder av Folkefronten for Palestinas frigjøring (PFLP), før han blei fengsla av palestinske myndigheter som ledd i et kompromiss som Arafat inngikk med Israel i 2002.

Saadat har fra før av ti års opphold i israelsk fengsel bak seg. Han har hele tida operert i og fra Palestina og ikke fra eksil i Syria, og er populær blant de palestinske massene.Forgjengeren Abu Ali Mustafa ble drept av sionistene i en statsautorisert likvideringsaksjon. Det skjedde på et tidspunkt da PFLP ikke hadde gjennomført angrep mot Israel eller de øvrige okkuperte områdene på Vestbredden og Gaza. PFLP svarte med et kommandoraid mot den ekstrem-sionistiske israelske turistministeren Ze'evi i 2001, under den andre intifadaen.

Samordnet med USA og UK

Israel gjør Saadat personlig ansvarlig for elimineringa av Ze'evi, og har derfor krevd at han ikke skal slippes fri. Statsminister Abbas vurderte å løslate Saadat, ettersom palestinsk rett ikke fant beviser som kunne knytte ham til drapet. Straks denne meldinga kom, begynte de internasjonalt utplasserte britiske og amerikanske fengselsobservatørene å klage over «sikkerhetssituasjonen». I en tydelig koordinert handling, trakk disse «internasjonale observatørene» seg vekk fra fengslet, og ga dermed Israel fritt spillerom.

Ødelegger mediebildet av palestinsk motstand som «islamistisk»

PFLP har aldri oppgitt den væpna kampen for et fritt Palestina, og står følgelig på terrorlistene til USA og EU etter innstendig oppfordring fra Israel. Samtidig bryter PFLP med mediebildet av en palestinsk motstand som bare består av islamister med føydale trekk. PFLP er nemlig en erklært sosialistisk og sekulær bevegelse, som har som mål et fritt og demokratisk Palestina med rom for alle folkeslag og religioner, så vel jøder som kristne og muslimer.
PFLP fikk valgt inn tre representanter ved det nylig avholdte valget, og har vært på tale som en partner i en mulig koalisjonsregjering sammen med Hamas og Fatah. Den fengsla - og nå kidnappa - Ahmed Saadat, er en av de folkevalgte.
De seks kidnappa fangene kan nå vente seg israelsk tortur og muligens dødsdommer etter sionismens justis.

Verdens terrorstat nr 1

Ingen annen stat på kloden enn Israel kan slippe unna med fascistiske handlinger av denne typen. Det er hårreisende, men etter hvert så dagligdags at de internasjonale protestene nesten har forstummet.
Norske myndigheter har sjølsagt ikke ytra et pip i protest mot dette fascistiske overfallet på palestinsk-kontrollert område, eller regelrett kidnapping av en parlamentariker. Så lenge sioniststaten består, vil det aldri bli verken frihet for palestinerne eller fred i Midtøsten.

Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre
Elektrosjokket som måtte komme
Det er ingen krise på det europeiske strømmarkedet, mener energibyrået ACER. Markedet virker helt...
Les videre