28 mai 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Folk sto tett i tett rundt Stortinget for å vise sin solidaritet med Gaza og det palestinske folket.Folk sto tett i tett rundt Stortinget for å vise sin solidaritet med Gaza og det palestinske folket. Foto: Revolusjon.

I mer enn 20 byer og tettsteder gikk folk lørdag mann av huse for å kreve våpenhvile i Gaza – nå! Bare i Oslo fylte anslagsvis 15 000 mennesker gatene omkring Stortinget.

«Stopp folkemordet!», «La barna leve!» og «Våpenhvile nå!» var menneskehavets melding til politikere i inn- og utland som ikke får seg til å fordømme Israels handlinger uten å legge til at «Israel har rett til å forsvare seg». Massedrap på barn er ikke «forsvar»! Folk i alle aldre ga klar beskjed om at vi ikke vil tolerere halvkveda viser og mangel på internasjonal handlekraft overfor sioniststaten Israel. 

  Se video fra NRK med innslag fra markeringer fra flere byer.  

Stopp folkemordet! Våpenhvile nå!

Utenriksminister Espen Barth Eide soler seg i glansen av å ha vært vertskap for Gaza-møtet i Oslo, der Saudi-Arabia og andre arabiske og muslimske land, samt Benelux-landa, deltok. Så da var kanskje budskapet fra Saudi-Arabia og Norge at all olje- og gasseksport strupes inntil Israel stopper blodbadet? Eller en klar felles melding til USA om at norske og saudiske investeringer vil trekkes ut hvis USA fortsetter å blokkere vedtak i FNs sikkerhetsråd?

Langt derifra.

Joda, Norge og araberstatene ser gjerne at det blir våpenhvile. Men vel så viktig var det å bedre araberstatenes relasjoner til forbryterstaten Israel!  – Vi har diskutert hvordan man kan bedre de arabiske landenes forhold til Israel, med en gjensidig anerkjennelse fra Saudi Arabia og Israel om at det palestinske spørsmålet er en del av det, sa Eide på pressekonferansen. Bakgrunnen er naturligvis at den dristige militæraksjonen mot israelske baser og grensestasjoner 7. oktober torpederte utsiktene til full normalisering mellom regimene i Riyadh og Tel Aviv.

Barth Eide og hans kolleger i det vestlige diplomatiet er livredde for å ta ordet «folkemord» i sin munn, sjøl om alle ser at det er dette som foregår. De foretrekker å snakke om «brudd på krigens regler» og lignende. Hvorfor? Fordi Norge og de fleste andre land (også USA) har undertegna FN-konvensjonen av 1948 som skal «forhindre og straffe folkemord». Norge som konvensjonspart er forplikta til aktiv handling for å forhindre folkemordet og sørge for at Netanyahu og hans kriminelle regjering straffes. Det vil ingen norsk regjering bidra til, om ikke den tvinges til det.

Over hele verden vokser protestene og solidariteten med et palestinsk folk som blir massakrert og fordrevet fra sitt eget land. Politikernes avskyelige dobbeltmoral og handlingslammelse står i skjærende kontrast til de unisone voldsomme fordømmelsene og sanksjonene mot Russland.

I løpet av de snart to åra som har gått siden den russiske innmarsjen i februar 2022 har 500 barn mista livet i Ukraina. Det er altfor mange. I løpet av to måneder har den israelske militærmaskinen slakta ti tusen palestinske barn i Gaza. Dels ved hjelp av norske våpen og komponenter til bombeflyene.

Våpenhvile nå – fritt Palestina! Bryt med Israel!

20231216 stopp folkemordetEt digert banner var stilt opp på Egertorget i Oslo. Foto: R

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre