25 februar 2024

Abonnér for kr 100,-

Vipps til 634620 eller velg

Ingenting er egnet til å forbause når det gjelder amerikanernes selvtekt på norsk jord. Verre er at det som kaller seg norske myndigheter enten må være fullstendig inkompetente eller bevisste leiesvenner for USA.

CIAwebTV2 avslørte onsdag 3. november at USA i ti år har drevet aktiv spionasje mot nordmenn fra et kontor i Handelsbygningen nær Solli plass i Oslo. Den operative enheten kalles Surveillance Detection Unit (SDU) og er et underbruk av den amerikanske ambassaden.

Et tjuetalls nordmenn, blant dem pensjonerte politifolk og såkalte privatetterforskere, har solgt seg til fremmed makt for å drive 24 timers overvåking av norske demonstranter, aktivister og andre «suspekte» personer. Hundrevis av nordmenn har dermed havnet i det amerikanske terror-registeret SIMAS.

På spørsmål fra TV2 hevder amerikanerne at denne virksomheten var avklart med norske myndigheter. Men både tidligere justisiminister Odd Einar Dørum (V) og Knut Storberget benekter at de har kjent til aktiviteten.

Ingenting er egnet til å forbause når det gjelder amerikanernes selvtekt på norsk jord. Verre er at det som kaller seg norske myndigheter enten må være fullstendig udugelige, eller bevisste leiesvenner for USA. Hvis PST og FET ikke har vært i stand til å oppdage hva deres amerikanske konkurrenter har holdt på med i ti år, må dette være totalt inkompetente hemmelige tjenester. Det tror vi ikke på.

Da gjenstår to muligheter: «Våre» hemmelige tjenester er mer lojale overfor USA enn overfor sine overordnede norske myndighetsorganer. Eller de gjør jobben sin og rapporterer hva som foregår til justis-, forsvars- og utenriksministeren, men møter USA-servile norske statsråder som later som om de verken ser eller hører.

Reportasjen på TV2

Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre
Elektrosjokket som måtte komme
Det er ingen krise på det europeiske strømmarkedet, mener energibyrået ACER. Markedet virker helt...
Les videre