19 juli 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

palestina gaza 202310Fra demonstrasjonen i Oslo 14. oktober 2023. CC BY-SA Revolusjon.

UTTALELSE 

Israelske angrep må stoppes umiddelbart, FN-vedtak om umiddelbar våpenhvile må iverksettes!

En måned har gått. Israelsk sionisme, som brukte raidet til de palestinske frigjøringsorganisasjonene sør i de okkuperte områdene 7. oktober som unnskyldning, har siden den gang fortsatt sine dødelige angrep på Palestina.

Israel og de vestlige imperialistene, USA, EU-landene, spesielt Tyskland og Frankrike, Japan, Canada og Australia, snakker om en israelsk-palestinsk krig. Nei! Dette er ikke en krig. I mer enn 30 dager har verden vært vitne til Israels ensidige aggresjon og kalblodige massakrer. Særlig i Gaza pågår det et folkemord!

Den umenneskelige sionistiske aggresjonen mot Gaza med luftbombardement og raketter kan ikke beskrives med noe annet ord. Det er et folkemord. Bomber og raketter avfyres mot kvinner, barn og sivile. Bombardementet legger alt i grus. Hus der folk bor, skoler, sykehus, moskeer og kirker under FN-oppsyn, hvor de søkte ly for å unnslippe rakettene, blir bombet. På grunn av den sionistiske blokaden og beleiringen er befolkningen fratatt vann, mat, medisiner og energi, noe som er helt nødvendig for drift av sykehus. Hensikten er at palestinerne, som har blitt redusert til flyktninger i sitt eget land og er utsatt for folkemord, skal tvinges til å evakuere Gaza og overlate det til sionistene.

Den sionistiske aggresjonen, som har blitt til folkemord i Gaza, har spredt seg til alle palestinske territorier. På Vestbredden er hundrevis av palestinere allerede drept. Den israelske grusomheten kjenner ingen grenser i Ramallah, Tulkarim, Nablus, el Halil og Øst-Jerusalem. Flyktningleirer er direkte mål for israelsk aggresjon. Det innføres portforbud i mange byer. Selv å gå ut på balkongen er forbudt. Palestinere er allerede arrestert i tusentall.

For oss kommunister er vår kamp for arbeiderklassens frigjøring også kamp for hele menneskehetens frigjøring, som er vårt endelige mål. Vi vektlegger ikke språk, religion, hudfarge eller etnisk ulikhet, vi kjemper mot alle ulikheter. Vi er verken antikristne, anti-islamske eller antisemittiske. Vi tolerer ikke islamofobi og antisemittisme. Men sionismen forsvarer ikke jødedommen eller jødene, den står for en rabiat rasisme. Den nekter et undertrykt folk retten til å bo i sitt eget land. Den er undertrykkelse. Den er bomber og raketter rettet mot mennesker. Den er stridsvogner og kanoner som skyter mot sivile. Den er fengsel, tortur. Den er synonym med folkemord.

«Vi oppfordrer alle land til å følge Bolivias vei og kutte sine forbindelser med israelsk sionisme»

Vestlige stater skryter av å være demokratiske, men de støtter den sionistiske undertrykkelsen som har nådd dimensjonen av folkemord ved å snakke om «Israels rett til å forsvare seg». Og de motsetter seg til og med kunngjøring av en våpenhvile for å levere humanitær hjelp! Biden går så langt som å påstå at palestinerne bombet sitt eget Al Ehli-sykehus. Det såkalte demokratiske hykleriet har blitt til forsvar for folkemord. Folkene i Vesten motsetter seg forfølgelsen av det palestinske folket og protesterer mot israelsk aggresjon. Dessverre styres de av imperialister og reaksjonære, fiender av arbeiderne og folket, fiender av menneskeheten, som i likhet med sionismen ikke vil unnslippe å bli henvist til historiens søppelfylling.

Vi hyller motstanden til det palestinske folket.

Mens de vestlige imperialistene godkjenner og støtter israelsk sionisme og dens folkemord mot det palestinske folket, gratulerer vi arbeiderklassen og folkene i verden som står opp for å forsvare det palestinske folket og oppfordrer dem til å øke sin støtte og tvinge sionistene til å innføre våpenhvile.

Vi oppfordrer alle land, spesielt arabiske og regionale land som har normalisert og normaliserer sitt forhold til sionistene, til å følge Bolivias vei og kutte sine forbindelser med israelsk sionisme.

Israelske angrep må stoppes umiddelbart, FN-vedtak om umiddelbar våpenhvile må iverksettes!

Imperialistene, med sine skip og fly, må ta hendene vekk fra Palestina

Frihet for det palestinske folk!

Lenge leve enheten blant verdens arbeidere, folkenes brorskap!

Den internasjonale konferansen av marxist-leninistiske partier og organisasjoner (CIPOML), 7. november 2023.

Les resolusjonen på engelsk, spansk og tyrkisk.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre