mandag 28 november 2022

fascismefornekterne omslag

Omskrivning av historia bidrar til å legitimere nazismen. Liberalere viser «forståelse» og vil verne om ytrings- og organisasjonsfriheten for den forbryterske nazismen, fullstendig i strid med FNs Rasediskrimineringskonvensjon og en rekke FN-erklæringer og pålegg. Ikke la dem omskrive historia! Dette er et hefte alle demokrater og antifascister har bruk for.

«Et hefte som dette ville ha vært fullstendig overflødig å lage rett etter avslutninga av Den andre verdenskrigen», skriver forfatterne i forordet. «Den gangen visste alle hvordan tingene hang sammen. I dag er vi dessverre nødt til å repetere det som var innlysende for tidligere generasjoner.»

La dem ikke skamklippe våre kollektive erfaringer! 

Det er alltid makthaverne som skriver – eller rettere omskriver – historiske hendelser i sitt bilde. Slik gjør de sin versjon til den offisielle sannheten. Det er tidvis en krevende øvelse, ettersom menneskeheten gjennom flere slektsledd har høstet sine egne historiske erfaringer. Særlig krevende er det når det fortsatt finnes levende sannhetsvitner, eller deres nære etterkommere, som kan berette hvordan tingene var.

Når denne generasjonen er borte, er det lettere å forvrenge historiske kjensgjerninger.

Et hefte som dette ville ha vært fullstendig overflødig å lage rett etter avslutninga av Den andre verdenskrigen. Den gangen visste alle hvordan tingene hang sammen. I dag er vi dessverre nødt til å repetere det som var innlysende for tidligere generasjoner.

I denne brosjyra skal vi særlig ta for oss hvordan de herskende klasser i Vesten, også i Danmark og Norge, har funnet tida moden til å bagatellisere nazismens og fascismens forbryterske karakter og handlinger. Og hvordan de på samme tid forsøker å kriminalisere kommunismen og kommunistene – fascismens evige hovedfiende.

Det nye heftet på 40 sider er et samarbeidsprosjekt mellom Kommunistisk plattform (KPml) i Norge og Arbejderpartiet Kommunisterne (APK) i Danmark. Det foreligger i norsk og dansk utgave.

Bestill heftet for kr 75,- inklusive porto fra Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Bli abonnent i dag for bare kr 100,-