torsdag 25 februar 2021

nazisoppelDet nystartede nazipartiet «Nasjonaldemokratene», bestående av blant annet tidligere Vigrid-medlemmer, planlegger en fest for norske og nordiske nazister i mai. Vi har grunn til å tro at festen vil bli arrangert i Oslo-området, uka før 17. mai.

Nazister prøver å styrke sine posisjoner

- Vi har grunn til å tro at festen vil bli arrangert i Oslo-området uka før 17. mai, det sier leder for SOS Rasismes antinaziutvalg Ola Melbye Pettersen. Utvalget følger det norske nazimiljøet tett, og er bekymret for forsøket på å starte en nytt nazistisk parti.
- De står for klassisk nazistisk propaganda, de benekter Holocaust og ønsker å deportere jøder og andre «ikkenorske». Hvis «Nasjonaldemokratene» nå skulle lykkes i å gjennomføre et større arrangement på Østlandet vil det bety en betydelig styrking for nazimiljøet. Det er derfor viktig å gjøre alt for å stoppe denne festen før den finner sted, sier Pettersen

Vil hindre utleie

Tidligere har nazister lykkes i å leie lokaler under dekke av andre motiver, for eksempel et 30-års lag. SOS Rasisme går derfor nå ut til alle som driver utleie av festlokaler, og oppfordrer de til å gå gjennom sine ordrebøker for mai måned for å se om det finnes mistenkelige bestillinger.

Noen av «Nasjonaldemokratenes» ledere står fram offentlig. Om noen av disse vil stå som leietakere er uvisst, men SOS Rasisme ber utleiere merke seg følgende navn: Kent Furuseth, Eivind Myrhaug Kalvatn, Sindre Frislid (alle bosatt i Oslo)

Kontakt SOS Rasisme

Alle utleiere og andre engasjerte bes kontakte SOS Rasisme ang. spørsmål eller opplysninger som kan være interessante, bruk telefon 23 35 32 00 eller e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Vi oppfordrer også utleiere om å kontakte politiet hvis det oppdages at nazister forsøker å misbruke deres lokaler til sin kriminelle virksomhet.