onsdag 26 januar 2022

Hykleren Bondevik er bekymret over menneskerettighetene i Burma, men støtter aktivt opp om menneskeslakten i Afghanistan! 10.000 er kanskje drept etter bomberegnet.

De vil ha oss til å tro at "krigen snart er over", men det er bløff. USA truer allerede åpenlyst land som Irak og Somalia.

Den norske regjeringa har tilbudt USA seks F 16 jagerfly, fire Bell helikoptre, 2 Hercules C-130 transportfly, ett DA 20 for elektronisk krigføring fra lufta samt annet materiell. I tillegg kommer stabsoffiserer, mannskaper til å betjene utstyret og det regjeringa kaller "rundt 100 spesialister innen vinteroperasjoner".

Utvalget er tilpasset det som lenge har vært Norges "spesialiteter" innen NATO: krigføring under vinterforhold, etterretning og elektronisk krigføring. Vinteren melder nå sin ankomst i Afghanistan, der snø- og kuldeforholdene kan være minst like ekstreme som i utsatte strøk i Norge.

Utenriksminister Petersen (H) avslører indirekte at det ligger åpenlyst amerikansk lydighetspress bak den norske regjeringa sitt "tilbud":

-- Det er helt naturlig at vi tilbyr styrker. Det ville ha vært et politisk problem hvis vi ikke gjorde det, har utenriksministeren uttalt til Nettavisen.

Sagt med andre ord: Den norske regjeringa kan ikke annet, og tør ikke annet, enn gjøre som USA bestemmer. Alt annet vil føre til "et politisk problem", og reelle eller fiktive norske nasjonale interesser er ikke engang relevante for avgjørelsen! Konsekvent servilitet av denne typen er norsk utenrikspolitikk i et nøtteskal

«Rakett- og  bombeangrepene mot utpekte terroristleire og Taliban-stillinger i Afghanistan  må så langt karakteriseres som vellykkede, til tross for at  det beklageligvis har funnet sted sivile tap.»

 
Utenriksministerens sekretariat 7. november 2001