fredag, 15 11 2019

Pressemelding fra Nei til EU
 
Nyheten om at Fellesforbundets største avdeling nå går mot EØS-avtalen vil skape en helt ny bevegelse i EØS-debatten, mener Nei til EU. Landsmøtet gav en tydelig marsjordre om å styrke og videreutvikle samarbeidet med fagbevegelsen i Norge og Europa. 
 
Kathrine Kleveland ble gjenvalgt som leder på Nei til EU sitt landsmøte i Sarpsborg. Foto: Nei til EU.Kathrine Kleveland ble gjenvalgt som leder på Nei til EU sitt landsmøte i Sarpsborg. Foto: Nei til EU.
– Grunnlaget for EØS-avtalen er nå i ferd med å briste. Avtalen har lenge ført til sosial dumping. Den griper helt direkte inn i norsk arbeidsliv og tariffavtaler, nå sist ved at Tariffnemnda unnlot å allmenngjøre industrioverenskomstens reisebestemmelser for utsendte arbeidere fra andre EØS-land, sier Kathrine Kleveland, gjenvalgt leder i Nei til EU. 
 
– For Nei til EU er det avgjørende også å sikre full nasjonal råderett over offentlige tjenester. Vi ser at ESA kommer med krav som betyr press for privatisering av offentlige tjenester. 
 
– Nei til EU vil bidra til å sikre flertall mot EØS-avtalen i fagforeninger, forbund og hovedorganisasjoner fram mot neste LO-kongress våren 2021.
 
Den nye arbeidsplanen er tydelig på at Nei til EU skal jobbe for at EØS-avtalen skal sies opp senest innen 2025.