tirsdag 9 mars 2021

Krigsforbryteren Tony Blair har skrevet memoarbok. Overskuddet donerer han til britiske soldater som er lemlestet etter den ulovlige krigen som han som britisk statsminister sendte dem ut i ... 

Blair angrer ikke på at han krenket folkeretten da han sendte Storbritannia i krig mot Irak, men sier at han «gråt for ofrene». Nå forbereder han visst tårer for iranerne også. Teheran trues med samme behandling som den Bagdad fikk.

I et intervju med ABC News sidestiller eks-statsministeren og «fredsmegleren» Blair direkte Vestens kamp mot radikal islam med kampen mot «revolusjonær kommunisme». Han legger ikke skjul på at ethvert middel er tillatt når den slags uhumskheter skal nedkjempes. Iran skal forhindres fra å utvikle kjernevåpen, også hvis det innebærer militære maktmidler, sier eks-statsministeren fra Labour.

Har vi ikke hørt det før? Den tidligere britiske statsministeren ignorerte i 2003 FNs Sikkerhetsråd og gikk sammen med George Bush til overfallskrig på bakgrunn av en bevisst løgn om at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen. Han er blitt tvunget til å innrømme at dette var falskneri, men sier at han ville gjort det samme uansett fordi Saddam var «ond». I forkant av den offentlige granskningen av Tony Blairs rolle, reagerte hans forgjenger, den erkekonservative John Major, slik på Blairs «forklaring»: «Argumentet om at noen er et dårlig menneske er et uholdbart argument for å gå til krig og avgjort et uholdbart og uakseptabelt argument for regimeendring». (fra BBC)

Pyromanen Blair skal slukke branner i Midtøsten … Ill.: Carlos Latuff (CC)Frekkheten til Tony Blair er grenseløs. Han burde vært stilt for en krigsforbryterdomstol og satt bak lås og slå. Men i stedet for å bli straffeforfulgt for brudd på FN-charteret, Nürnberg-prinsippene og folkeretten, ble han i 2007 utnevnt av den såkalte Kvartetten (USA, EU, Russland og FN) til spesialutsending for å skape fred i Midtøsten! Ikke rart at han er blitt møtt med rasende demonstranter og skokasting ved boklanseringa i London og Dublin.

FNs krigsforbryterdomstol og vestlige regjeringer vil selvsagt aldri krumme et hår på denne mannens hode. Heller ikke norske myndigheter. Glem ikke at Stoltenberg og Blair er gamle kompiser, som – da britene herjet som verst i Irak – snakket koselig sammen i Downing Street om hvordan de sammen skulle forebygge kriminalitet! (Stavanger Aftenblad 26.10.2005)

Flere har forsøkt å ta saken i egne hender. Hvis du skulle få sjansen til å foreta en «borgerpågripelse» av krigsforbryteren Tony Blair, finnes det en nyttig håndbok i hvordan du skal gå fram. Lykke til.