torsdag 2 desember 2021

Halvparten av det norske folket avviser at norske soldater har noe i Afghanistan å gjøre, og krever dem hjem nå. Sånt er ufint, og bekymrer generaler og borgerskapets kommentarskribenter. Deres imperialistiske logikk foreskriver at når det går opp for de «kriminelle» talinbanerne at det er motstand i Norge mot krigføringa, så vil de norske soldatene bli mer utsatt for angrep fra disse utspekulerte afghanerne. Følgelig er den som er mot krig egentlig tilhenger av at norske soldater blir drept.

Den uuttalte fortettelsen av dette høyintellektuelle resonnementet er at hvis alle nordmennesker unisont slutter opp bak «våre gutter», så vil afghanske motstandskjempere straks innse at nordmenn er det liten vits i å skyte på, og derfor gå løs på hollenderne eller canadierne… Så mye for den oppskattede NATO-solidariteten som visstnok er begrunnelsen for at norske spesialstyrker befinner seg i Sentral-Asia!

Vår stakkars forsvarsminister og hennes generaler sliter med å takle «den svake siden ved det norske demokratiet» som offentlig debatt rundt norsk aggresjonskrig visstnok er. NATO-politikerne og pressekorpset deres har allerede konkludert med at Norge er «det svakeste ledd» i NATO-krigen. De har også slått fast hva den manglende oppslutninga bak norsk aggresjon bunner i: «Norge har en lite krigsvant opinion», oppsummerer Aftenpostens kommentator (Kjell Dragnes 9. desember). Han mener sjølsagt for lite krigsvant.

Slikt kan jo rettes på. Det gjelder bare at Norge deltar enda mer aktivt i enda flere aggressive NATO-kriger, slik at den hjemlige opinionen blir tilstrekkelig krigsvant. Da vil vi få slutt på den svikefulle skepsisen til krigsinnsats for å redde «feilslåtte nasjoner», og norske stridsmenn på vikingtokt kan trygt hive sine skuddsikre vester i visshet om at den sjåvinistiske patriotismen langt der hjemme i nordvest vil gjøre dem usårbare.

Var det ikke noe lignende Reichsminister for folkeopplysning og propaganda, dr. Joseph Goebbels, forkynte da de mekaniserte tyske divisjonene rykket fram mot undermenneskene i øst under operasjon Barbarossa

Creative Commons License

En "for lite krigsvant" opinion av Malesta er lisensiert under en Creative Commons Navngivelse-Ikkekommersiell-Ingen Bearbeidelse 3.0 Norge Lisens. Basert på et verk på adresse revolusjon.no.