mandag 8 august 2022

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Det er valgkamp i Italia. Statsminister Berlusconi har visstnok studert historie underveis, og presentert sine kunnskaper på valgmøtene. Etter å ha avlevert historiske korrektiver når det gjelder Jesus, Napoleon, Churchill, Lenin og Stalin, avla han også Mao en visitt under en tale i Napoli. Med måpende journalister til stede hevdet han at kommunistene spiste barn.

Da Berlusconi møtte motbør for denne litt uvanlige historieleksjonen, ville han først ikke trekke tilbake påstandene. Men om litt var han mann nok til å innrømme at han tok feil:

– Jeg er anklaget for å ha sagt at kommunistene spiste barn. Men les «Kommunismens svartebok» og du vil oppdage at i Kina under Mao, så spiste de ikke barn, men de kokte dem for å gjødsle åkrene.

Sa Berlusconi.

Om herr statsministeren har fått disse historiske sannheter fra den berykta «Svarteboka» servert av en av sine fascistiske ministre, vites ikke. Berlusconis «historieleksjon» har iallfall skapt visse diplomatiske komplikasjoner vis à vis det kinesiske utenriksdepartementet.

Vi medgir uten videre at enkelte kommunister opp igjennom historia nok har slukt en og annen kamel, men barn har aldri stått på menyen.  Det autonome mediekollektivet 'Spis De Rike' er det nærmeste vi kommer et spisekart der menneskekjøtt inngår.

Hvis Berlusconi er like dårlig til å fordøye mat som han er til å fordøye historie, er det grunn til å anta at mannen har svært lav forbrenning. I disse virus- og bakterietider anbefaler vi iallfall de italienske arbeiderne å sørge for solid varmebehandling. Gjerne koking.