mandag, 21 10 2019

grafiskhandbok
Grafisk håndbok ver. 1.0. Her uten blå «støttefarge».

Partiet Rødt har nå funnet frem til en valgkampstrategi som virkelig skal hjelpe partiet opp og frem.

De har nå brukt masse tid og krefter på å utarbeide en «enhetlig grafisk profil». Logo, løpesedler, konvolutter og brevpapir er nå standardisert. Det samme er fargen og fonten på diverse typer overskrifter. Partiet har faktisk kokt sammen et helt hefte med alle de grafiske påbudene. Den går under navnet «Grafisk håndbok. Versjon 1.0.» (At det kun er «versjon 1.0» må vel bety at det vil komme enda mer …) Dette blir nok obligatorisk lesning for alle som kunne tenke seg å trykke opp valgkampmateriell av noe slag.

Som alle kan se har Rødt virkelig prioritert de viktige tingene. Av mangel på revolusjonær politikk har de heller brukt tiden på findesign. Partiet har blant annet tenkt ut i detalj hvilke farger som skal brukes på papir- og webmateriell i forskjellige sammenhenger: standardfarger, støttefarger og tvillingfarger («hvis man trenger en farge å kombinere med standard- eller støttefargene»). Fargekodene er angitt presist og utførlig.

Legg merke til at støttefargene er blå, oransje og grå. Sistnevnte farge har lenge vært sterkt fremtredende i partiet. Førstnevnte vil gjerne bli aktuell hvis partiet skal menge seg med de «rødgrønne» i forbindelse med lokalvalget.

Legg til kommentar

Vi oppfordrer til debatt og kritikk, men hold deg til saka og unngå personangrep.


Sikkerhetskode
Vis ny kode