torsdag 21 januar 2021

Vi lever i pussige tider, der mangt kan synes urimelig. Syndens bibelske buler Sodoma og Gomorrah er nærmest for Kardemomme by å regne sammenholdt med kulturskattene som den moderne kapitalismen har skjenket oss – i form av Paradise hotell, Big Brother, Homsepatruljen, trafficking og endeløse terrabyte med porno for enhver såkalt «legning». Men når det stakkars presteskapet for en eneste gangs skyld kan vise til at de, bokstavelig talt, har ligget i forkant av utviklingstrendene, blir de fordømt.

Pedofilenes pave Benedict XVI (Ratzinger) i portrettert av Latuff.Før i tida kunne paterne bedrive sine saker i fred bak klostermurene, blottet for moral og blott til lyst. Nå blir hundrevis av pedofile overgripere i prestekappe avkledd, ikke i sakristiet, men i mediene. Hvis også dette er Guds vilje, har han en grusom sans for ironi. Nå som hele den borgerlige samfunnsmoralen er gjennomsyret av «fleksibilisering», nå som enhver form for promiskuitet er legitim og tidsånden er i ferd med å nærme seg presteskapets interne moralske standarder, så straffes herrens tjenere for at de lå langt i forkant for kapitalismens moralske forråtnelse. I den hellige skriften står det jo bare at det er Herrens veier som er uransakelige, ikke et ord om korguttenes kjortler.

Pave Ratzinger er den første til å erkjenne ar det er urimelig å kreve bot og anger ved å se seg tilbake. Det var jo det Lots hustru gjorde, da Herren lot det regne ild og svovel over byene Sodoma og Gomorrah. Hun ble som man husker til en saltstøtte.

Hvem vil vel ha pave Ratzinger som saltstøtte? La oss heller sende ham dit pepper’n gror.