mandag 17 januar 2022

Den for lengst avdanka ml-eren Arild Rønsen, nå svoren sosialdemokrat og dermed selvskreven spaltist i Klassekampen, sier at partiet Rødt er overflødig.
Torstein Dahle. Både han og Rødt er  overflødige, ifølge Rønsen.
Partiet Torstein Dahle (bildet) leder er overflødig, mener Arild Rønsen.

Utbruddet fra den notorisk frispråklige fotballjazzeren Rønsen kom i samband med at Torstein Dahle, leder av partiet Rødt, har varslet sin avgang foran landsmøtet i mai. De to møttes til debatt i Dagsnytt Atten den 4. mars, der Torstein Dahle ble svar skyldig. Siden det er ytterst sjelden at vi er enige med herr Rønsen, vier vi plass til noen av hans etter vår mening svært treffende karakteristikker:

Ml-bevegelsen hadde sin eksistensberettigelse ved at de var for, for å si det veldig enkelt, for væpna revolusjon og proletariatets diktatur.

Rødt er litt mere venstresosialdemokratisk enn SV, og hele pakka er venstresosialdemokrati fra AUF og helt til Rødt. De mener akkurat det samme om stort sett alle ting, og jeg begriper ikke hvorfor vi skal fortsette å holde liv i et parti som bare lever på gamle kulturtradisjoner.

Vi skal riste av oss kapitalismen, sier du. Men hva er alternativet ditt, Dahle?
... Du har ikke noe godt argument for hva som skal settes i stedet for kapitalismen – som vi gjorde før i tida da vi gikk inn for proletariatets diktatur.
Det som en gang var en revolusjonær bevegelse forsvarer nå alt det som Einar Gerhardsen stod for … dere står ikke lenger for noen samfunnsomveltning.

Dere har ikke noe skikkelig reellt alternativ til det å være ti prosent mer SV!

Det er hardt å innrømme, men også en Arild Rønsen kan finne korn. I dette tilfellet kunne vi ikke sagt det bedre sjøl. Innslaget fra Dagsnytt Atten (16:50 minutter ute i sendinga)