mandag 28 november 2022

202011 vekterstreik naf plakat

Forbitrelsen er stor over at Parat feiget ut denne gangen også, skriver vår streikekorrespondent. Men viljen til å fortsette kampen er enda større.

Mandag 2. november ble NHO Handel og Service og Parat enige om en avtale som avsluttet streiken for Parat sine medlemmer.* I den avtalen er de blitt enige om en lønnsøkning på kr 4,50 i timen, samt to kroner i timen for natt- og helgetillegg. I tillegg til å akseptere dette lave tilbudet (bensinstasjonsansatte fikk denne uka 9 kr timen), har de ofret krav om fastlønn for deltidsansatte under 20 prosent.

Som medlem av Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) er det provoserende at Parat nok en gang feiger ut i en streik, og gir seg tidlig. At de i tillegg prøver å forsvare den råtne avtalen de har gått med på, med å snakke om å vise ansvarlighet i situasjonen vi er i (Covid-19) og muligheten for at det skulle bli tvungen lønnsnemnd, er noe som setter sinnene i kok. Ikke bare hos undertegnede, men hos flertallet av de streikende NAF-vekterne. Enkelte av vekterne var med under forrige streik. De husker hvordan Parat ga etter den gangen også, mens NAF alene måtte streike for rettighetene til vekterne.

For oss i NAF er rettigheten til fastlønn en prinsippsak. Vi vil fortsette å streike for å få igjennom dette, samt høyere lønn og tillegg. I dag (torsdag 5.11.) har vi fått melding om at vi må avvente byrådets pressekonferanse, for å finne ut om vi fortsatt kan stå streikevakt, grunnet smittesituasjonen.

Men uansett om vi står på Youngstorget, foran arbeidsgivers nye milliardbygg på Økern, eller sitter hjemme i sofaen, så skal vi ikke gi oss!

* Om Parat-vekterne godtar resultatet blir først kjent etter uravstemningen 17. november.

Likte du det du leste? Vipps noen kroner til Tidsskriftet Revolusjon #114366 eller bruk Donér-knappen nedenfor.

Tusen takk for bidraget!

Bli abonnent i dag for bare kr 100,-