tirsdag 22 juni 2021

Det har tatt hele fjorten år før den glade meldinga om løslatelsen av Francisco Caraballo kom. Men nå er han fri!

Francisco Caraballo (arkivbilde) I mellomtida har han blitt 71 år gammel. Caraballo ble arrestert i juni 1994. Han ble dømt av regimet i Bogota til 29 års fengsel som førstesekretær i Colombias kommunistiske parti (m-l) og kommandant i Folkets frigjøringshær EPL, partiets væpna grein. Det har i førti år rast borgerkrig mellom det reaksjonære USA-støtta oligarkiets hær og  dødsskvadroner og geriljabevegelsene FARC, ELN og EPL i Colombia.

Den internasjonale konferansen av marxist-leninistiske partier og organisasjoner (IKMLPO) har helt siden arrestasjonen ført en internasjonal kampanje for å få Caraballo løslatt.

Revolusjon har skrevet om Caraballo ved flere anledninger. I nummer 28 høsten 2004 er det et lengre intervju med Caraballo. Denne utgaven av Revolusjon kan du lese her.

Revolusjon gratulerer Caraballo, hans familie og våre colombianske kamerater med løslatelsen!

Kommuniké fra IKMLPO

Koordinasjonskomiteen til Den internasjonale konferansen av marxist-leninistiske partier og organisasjoner (IKMLPO), kunngjør med følelse og revolusjonær glede at vår kjære og respekterte kamerat Francisco Caraballo er løslatt på prøve med virkning fra den 18. april.

Caraballo (71) har tilbrakt fjorten år bak murene i en sikringsanstalt. Hele denne tiden har han bevart sin verdighet og revolusjonære besluttsomhet, som en konsekvent kommunist. Hans moral ble ikke svekket, og motgang fikk ham aldri til å gi opp, tross de harde forholdene han måtte leve under. Vi gjør ordene fra eksekutivkomiteen i Colombias kommunistiske parti (marxist-leninister) til våre:

«…Den betinga friheten for kamerat Caraballo er en seier som skyldes internasjonal solidaritet, IKMLPO, venstrekreftene og de demokratiske kreftene i Colombia og i hele verden. (...) Vi må fortsette kampen for fulle frihetsrettigheter for kamerat Caraballo, og vi må få de hundrevis av politiske og krigsfanger ut av fangehullene til Uribe».

Vi uttrykker vår solidaritet og brorskap med Francisco Caraballo, hans kone og hans sønner, såvel som til våre brødre og søstre i Colombias  kommunistiske parti (m-l) og alle demokratiske og folkelige krefter blant vårt colombianske broderfolk. Lenge leve den proletariske internasjonalismen!

20. april 2008
Koordinasjonskomiteen
Den internasjonale konferansen av marxist-leninistiske partier og organisasjoner (IKMLPO)