mandag 28 november 2022

Arbejderpariet kommunisterneDet fins ikke noe reelt valg: Stem blankt!

Det sier Arbejderpartiet Kommunisterne foran det danske Folketingsvalget (Stortingsvalg) den 15. september.

Selv om de fleste dansker vil bli kvitt den høyrevridde VKO-regjeringa, så representerer ikke den sosialdemokratiske blokken, støttet av SF og Enhedslisten, noe reellt alternativ, mener APK. Begge blokkene fører i bunn og grunn den samme nyliberale politikken, diktert av EU. Ingen av blokkene vil sette bom for krigspolitikken og få Danmark ut av de ulovlige krigene landet deltar i.

Valg er en viktig anledning til å la sin stemme bli hørt. Best ved at man kan stemme på et parti som gir uttrykk for og vil føre den politikken man mener er den riktige.
Men det forutsetter at det er et parti eller kandidater som har en sånn politik.

Folketingsvalget er i virkeligheten blitt et valg mellom to blokker, mellom «blå blokk og rød blokk» som i det amerikanske topartisystemet. Samtlige partier som stiller liste tilhører enten den ene eller den andre blokken.

I rekka av avgjørende spørsmål er det imidlertid ingen forskjell, eller bare nyanseforskjeller, mellem det sittende høyreregimet VKO og «venstreblokken» (Sosialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Radikale Venstre – Red. ), sier APK.

Enhedslisten i SFs gamle spor

Enhedslisten er søsterparti til norske Rødt. Meningsmålinger tyder på at partiet kan komme til å gjøre et bra valg. Det skjer ved at det overtar rolla og slagordene fra Socialistisk Folkeparti, som tilsvarer norske SV.

– Vårt overordnede mål er å trekke Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti mot venstre. Vi vil holde dem fast på at vi ikke bare har bruk for en ny regjering, men en helt ny politikk, sier partileder Johanne Schmidt-Nielsen til Klassekampen.

Dette er samme melodi som Rødt stadig hyppigere målbærer her hjemme. Den samme gamle visa som SV og forløperen SF har sunget i årtier. Uten at det noensinne har fått Arbeiderpartiet til å bevege seg en millimeter til venstre.

«Liste Ø (Enhedslisten) er i ferd med overta SF’s gamle rolle, mens SF er på vei mot den evige sosialdemokratiske søvn», konstaterer de danske marxist-leninistene. [Les kommentaren her.]

Bli abonnent i dag for bare kr 100,-