mandag 8 august 2022

Vi fordømmer på det sterkeste den voldelige undertrykkinga som Mohammed VI sin alawitiske regjering har sluppet løs på den saharawiske leiren i Gdaim Izik, der marokkanske undertrykkingsorganer (politi, paramilitære og hæren) har gjennomført angrep som ødela leiren og drepte og såret dusinvis, inkludert kvinner og barn.

Western_SaharaDen marokkanske regjeringa har lagt en total blokade på leiren og forhindret journalister fra å komme til El Aaiun, hovedstaden i Sahara. Menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch har samlet vitnesbyrd som fordømmer volden og torturen som sahrawiske fanger har vært utsatt for, sjøl på sykehus, der politiet sto vakt for å pryle de sårede da de ankom.

Regjeringa i Rabat etterlever ikke en eneste av FNs resolusjoner om Sahara som krever retten til sjølstyre og autonomi. Resolusjonene blir ignorert, og med den største kynisme og arroganse okkuperer de Sahara og sender marokkanske nybyggere til landet, for det meste soldater forkledd som sivile.

Den marokkanske regjering satser på den franske og amerikanske imperialismens medvirkning. Spania lar med sitt stilltiende samtykke og hykleri være å ta ansvar for det som tidligere var en «spansk provins» og lar på kujonaktig vis Marokko okkupere landet.

Det saharawiske folkets opprør og kamp er rettferdig og har vår fulle støtte. Vi krever tilbaketrekking av alle marokkanske tropper fra Sahara og at Marokko etterlever retten til selvbestemmelse.

Lenge leve det saharawiske folkets kamp ledet av fronten Polisario!
Lenge leve et fritt og uavhengig Sahara!

IKMLPOCaracas, Venezuela
Det 16. plenumsmøtet, November 2010.

Den internasjonale konferansen av marxist-leninistiske partier og organisasjoner (IKMLPO)