onsdag 26 januar 2022

Berit Ås fyller 80 år den 10 april. Berit Ås var Norges første kvinnelige partileder da hun frontet det nystifta Sosialistisk Venstreparti i 1975. Hun skal nå feires med en jubileumsturné.

Berit Ås taler ved femårsmarkeringa for angrepet på Irak. Foto: RKS I alle år har Berit Ås slåss for prinsippene hun trodde på og som SV en gang forsvarte. Hun har vært spesielt opptatt av kvinnekamp, avsløring av hersketeknikker og maktmisbruk, av kamp mot norsk EU-medlemskap – og hun har ikke minst vist et utrettelig engasjement i fredsbevegelsen, der hun aktivt har kjempet mot NATO og krigspolitikken. Seinest 15. februar i år holdt hun appell ved demonstrasjonen foran Stortinget som markerte fem år med okkupasjon av Irak (bildet). Hun har også i førti år vært en ivrig aktør i kampen mot EEC/EU, og en viktig ressursperson i Nei til EU.

Berit Ås har alltid holdt seg godt informert, hun har i mange år for eksempel også vært abonnent på det vesle marxist-leninistiske tidsskriftet Revolusjon. Hun sendte også noen hyggelige ord til hilsen da tidsskriftet feiret sitt 20-årsjubileum i fjor.

Jubileumsturné

I forbindelse med hennes 80-årsdag starter en jubileumsturné som varer ett år fram i tid. Første stopp i «Norge rundt med Berit Ås» finner sted i Oslo i Gamle Logen søndag 13. april kl.14.00 – 17.00.

Turnesiden www.hersketeknikker.no gir ytterligere informasjon om turneen og inneholder en mengde lenker til både arikler, videosnutter og annen informasjon.

Turneen blir ikke annonsert i avisene. Revolusjon er blitt oppfordret til å viderebringe denne informasjonen til våre lesere, noe vi gjør med største glede. Berit Ås fortjener å feires!