tirsdag 24 mai 2022

Amerikanske krigsskip har avfyrt Tomahawk-raketter mot baser i Syria.Stikk i strid med folkeretten har USA sendt 59 Tomahawk-missiler mot en syrisk militærbase. Vestlige land, inkludert Norge, har stilt seg i kø for å uttrykke sin støtte til angrepet. Påskuddet for angrepet er den udokumenterte påstanden om at syriske styresmakter sto bak et giftgassangrep som kostet mange sivile livet.

Uten fnugg av bevis la USA som vanlig skylden på Assad og eksekverte dommen på egenhånd. Nesten ingen stiller spørsmålet om hvorfor Assad skulle bruke giftgass mot sin egen sivilbefolkning samtidig som han ikke bruker gass mot IS i Syria.

Den unisone støtten fra vestlige land viser igjen hvor lite folkerett betyr for NATO. Dessuten ser vi nok et eksempel på at USA ikke har som mål å bekjempe IS i Syria. Militærbasen som ble bombet var viktig for det syriske militæret i bekjempelsen av nettopp IS. USA har gitt terroristene en stor håndsrekning, til applaus fra de vestlige «humanistene» og et samlet mediekorps.

USA og europeiske stormakter fikk forpurret sine planer om storkrig mot Syria i 2013. Nå er de i gang igjen.