mandag 28 november 2022

Fredsinitiativet har sendt ut denne uttalelsen om terrorangrepet i London 7. juli.

Fredsinitiativet fordømmer terroraksjonen gjennomført mot uskyldige mennesker i London på torsdag for en uke siden. Ingenting kan rettferdiggjøre denne forferdelige og dypt tragiske handlingen.

London er en av de mest multikulturelle byene i Europa og et globalt sentrum for motstanden mot okkupasjonene i Irak og Afghanistan.
Vanlige mennesker, svarte så vel som hvite, muslimer og kristne, ble drept. Mange av de hadde deltatt i motstanden mot krigen i Irak – en motstand som har fylt Londons gater en rekke ganger de siste få årene.

Dessverre kom ikke terrorbombingen helt uventet. Det bakenforliggende hatet som motiverte noen få til å gjennoføre en slik aksjon skyldtes terrordrap og ødeleggelser rettet mot sivilbefolkninger andre steder i verden – i Irak, i Palestina og i Afghanistan.

Ifølge statsminister Tony Blair er det en fornærmelse mot ofrene å knytte terrorbombingen i London til Irak-krigen. Men dersom man ikke setter aksjonen i en kontekst, er det vanskelig å se hvordan slike drapsaksjoner kan opphøre. Mange har advart om at krigen mot terror fungerer mot sin hensikt og øker, snarere enn minsker, rekrutteringen til terrormiljøer.
Det norske militærets deltakelse i Irak øker sannsynligheten for at terrorangrep kan komme til å ramme uskyldige også her hjemme. Fredsinitiativet krever derfor at den norske regjeringen straks trekker de norske soldatene ut av det okkuperte Irak.

Fredsinitiativet tar også sterk avstand fra de som utnytter denne situasjonen til å piske opp hat mot muslimer. Norske startsiden.no slo opp et ”Brev til en muslimsk drapsmann” ved siden av bildet av en person i palestinaskjerf. Partiet Demokratene har rettet fingeren mot alle muslimer i Norge.

I England har konsekvensen vært at moskeer har blitt brannbombet og en tilfeldig muslim har blitt slått i hjel. Vi oppfordrer derfor alle til å bekjempe enhver ytring eller handling som kan bidra til å styrke hets mot muslimer.

Sjekk Fredsinitiativet - Ingen krig mot Irak si side: http://www.ingenkrig.no/

Bli abonnent i dag for bare kr 100,-