Uttalelse fra Stopp NATO

Redd barna fra NATO

Stopp NATO vil støtte våre svenske fredsvenner og NATO-motstandere og vi sier nei til ytterlige militarisering av Norden.

Sverige har siden medlemskapet i EU i 1994 blitt trukket mer og mer med i EUs militære samarbeid og i samarbeid med NATO.

Ifjor inngikk Sverige en avtale som innebærer at NATO stasjonerer militært materiell i Sverige samt forplikter seg til å sende soldater i «krisesituasjoner». Og det er en slik situasjon som skal øves i september. Da gjennomføres militærøvelsen «Aurora» i Sverige.

I alt vil over 20.000 soldater delta i denne mønstringa og utgiftene kommer på 583 millioner svenske kroner.

USA, Finland, Frankrike, Estland, Danmark og Norge deltar med personell. Bruken av amerikansk forhåndslagret materiell og amerikanske soldater ved basen på Værnes, er en del av programmet. Derfor hastet det med å få opprettet den amerikanske basen i Norge.

Sverige er blitt en del av NATOs utrykningsstyrke, selv om landet slett ikke er medlem av NATO. Denne militærøvelsenbrukes for å ytterlig å tilspisse forholdet til Russland.

NATOs generalsekretær, Jens Stoltenberg, har i klartekst formulert dette: «i den aktuelle situasjonene med økte bekymringer over Russlands militære aktiviteter, opptrapper NATO sitt samarbeid med Sverige og Finland i den baltiske region».

De svenske NATO-motstandere mobiliserer til protest mot øvelse «Aurora» i Gøteborg og andre byer.

Stopp NATO vil støtte våre svenske fredsvenner og NATO-motstandere og vi sier nei til ytterlige militarisering av Norden.

STOPP KRIGSFORBEREDELSENE

NATO UT AV NORGE – OG SVERIGE

Uttalelse fra landsmøtet i Stopp NATO, 29. april 2017.

Personvern