fredag, 18 10 2019

Libanesisk forening er sjokkert over den isralske massakren på 60 uskyldige i natt, hvorav flere enn halvparten var barn.
Fra og med i kveld vil vi protestere foran utenriksdepartementet. Vi tar med kors, halvmåne og lys. I tillegg vil tre aper som holder seg foran øyne, øre og munn symbolisere den norske og vestlige apatien overfor Israels brutaliteter.

ImageVi krever at det norske utenriksdepartementet kraftig fordømmer massakren! Vi krever at Norge ber om en FN-granskning av grusomheten! Og vi krever at regjeringen forlanger en betingelsesløs våpenhvile umiddelbart!  Byen Qana ligger langt vekk fra den israelske grensa, noe som viser at Israel er villige til å ramme hvor som helst. Byen er svært symbolsk. I 1996 gjennomførte Israel en massakre der som tok livet av over hundre mennesker. Disse søkte da ly i en FN-base.

Vi støtter samtidig den libanesiske regjeringens signal til den amerikanske utenriksministeren Condolezza Rice, om at det er uaktuelt med flere samtaler før Israel har inngått en våpenhvile.

Fra og med i kveld vil vi markere vår avsky og sorg foran utenriksdepartementet. Vi vil være til stede fra kl 19. Vi vil våke i solidaritet med ofrene i hele natt. Vi gjennomfører også en ny markering kl 10 i morgen (mandag) formiddag.

Talspersoner: Nazih Salame, tlf: 99547097  Hussain Mazloum, tlf: 99239521