lørdag 27 november 2021


Hamma Hammammi og hans kone er stadig utsatt for forfølgelse og ydmykelser. Tunisias kommunistiske arbeiderparti (PCOT) meddeler offentligheten at vår talsmann, Hamma Hammami, er blitt overfalt av fire konstabler fra det politiske politi. Episoden fant sted den 17. juni rundt kl. 11, da Hamma dro fra sitt bosted i nærheten av El-Manar i Tunis sammen med sin datter Sarah på ni år.

De som utførte angrepet var medlemmer av ei gruppe agenter som overvåker Hamma døgnet rundt. De overøste ham med grove fornærmelser, og truet ham rett foran øynene på hans lille datter, før de forlot stedet i bil.

Innpå et dusin politifolk gjennomfører en løpende politisk overvåkning i nabolaget hvor Hamma og hans kone, advokaten og menneskerettighetsforkjemperen Radhia Nasraoui, bor.
I forrige uke mottok de en rekke oppringninger fra offentlige telefonnumre, som var fornærmende og truende overfor Hamma, og som forlangte at han slutter med å bry seg med begivenhetene i kulldistriktet Redeyef…

Disse kriminelle handlingene skjer mens undertrykkelsen av det tunisiske folket skjerpes. Formålet er å knekke solidariteten med ofrene for undertrykkelse.

Den svekkede general Ben Ali og hans dikatoriske regime har nok en gang vist sin manglende evne til å opfylle det tunisiske folkets sosiale og politiske krav. Kuler mot fredelige demonstranter er det eneste svar regimet har overfor folkets protester.

Men denne repressive politikken kan ikke skremme motstanden lenger. Især de unge viser en voksende vilje til å forsvare sin rett til arbeid, frihet og verdighet.

PCOT fordømmer på det sterkeste den aggressive opptreden mot  talsmannen vår og oppfordrer alle demokratiske krefter og det tunisiske folket til å stå sammen om å slåss imot den voksende fasciseringa av det politiske liv og økninga av fysiske overgrep, vilkårlige arrestasjoner, tortur og skueprosesser.

Tunis den 17 juni, 2008

Tunisias kommunistiske arbeiderparti (PCOT)