tirsdag 7 desember 2021

Uttalelse fra Tunisias kommunistiske arbeiderparti
RnasraviTunisias kommunistiske arbeiderparti fordømmer at partiets talsperson Hamma Hammami og hans kone, juristen og medlem av Komiteen til forsvar av menneskerettigheter, Radhia Nasraoui (bildet), blir utsatt for konstant overvåking og forfølgelse fra det politiske politiet.

Ikke bare Radhia, men også hennes advokatkontor er gjenstand for 24 timers overvåking fra avdelinger i sikkerhetspolitiet. Juristen blir fotfulgt overalt og hun blir, på samme måte som Hamma, utsatt for alle slags krenkelser.

Den 13. mars kl 1815 ble Hamma Hammami angrepet midt i Tunis av en gruppe høyere politioffiserer som slo ham brutalt. Dette fant sted nær kontoret til en annen advokat, som Hamma oppsøkte for å protestere mot trakasseringa. Politiet omringet kontoret til denne advokaten, Mokhtar Trifi, for å hindre noen fra å gå inn. Det fysiske overfallet på Hamma opphørte da en stor gruppe folk kom til hans forsvar og forhindret politiet fra å fortsette mishandlinga.

I det «demokratiske» Tunisia til President Ali, venn av Chirac, Aznar, Bush, osv., spiller det politiske politiet en dyster rolle. Vi minner om at både Hamma Hammami og hans livsledsager Radhia ved en rekke tidligere anledninger er blitt fengslet og utsatt for fysiske angrep.

Vi maner til full solidaritet med Hamma og Radhia, og protesterer på det sterkeste mot det tyranniske Ali-regimet.