tirsdag 7 desember 2021

Atenprotest.Reaksjonære angrep på det offentlige utdanningssystemet i Hellas må slås tilbake, skriver de greske marxist-leninistene.

Onsdag i forrige uke begynte det greske parlamentet debatten om å revidere Grunnlovens Artikkel 16  som fastslår at all høyere utdanning skal foregå i regi av det offentlige.

Det nye angrepet mot retten til gratis utdanning for alle, ført i felten av det monarkistisk-fascistiske Ny Demokrati med støtte fra PASOK-leder George Papandreou, er det verste på mange år. Angrepet retter seg også mot universitetenes status som politisk fristed.

Reaksjonene har ikke uteblitt. Lærere, studenter, elever og akademikere har demonstrert over hele landet, lærerne iverksatte også en 24-timers streik. Mer enn 250 universitetsavdelinger er under okkupasjon av tusentalls studenter.

Kampen som ble ført av akademikere, lærere, studenter og elever i fjor viste at kapitalistenes angrep kan slås tilbake. Det store slaget i Aten i 1999 og de franske studentenes kamp i Paris viser veien: Enhet – Styrke – Seier.

Enhet, også med fagbevegelsen, er helt nødvendig for seier, og regjeringas forsøk på å splitte bevegelsen må slås tilbake.  Det gjelder også utspillene fra det greske "kommunistpartiet", som i virkeligheten er på linje med og samarbeider med Ny Demokrati-regjeringa.

Forkortet og noe redigert.