lørdag 27 november 2021

Ben Ali-regimet undertrykker enhver opposisjon – også solidaritetsmarkeringer med palestinerne.

Radhia Nasrawi slik hun så ut etter møtet med tunisisk politi.Politiet i Tunisia gikk amok mot demonstranter som protesterte mot den israelske statsministeren Ariel Sharons besøk i landet i mars. Seks personer ble skadd, to av dem alvorlig, mens 36 ble arrestert. Tunisias progressive demokratiske parti, en av arrangørene, kunngjorde at den kjente  enneskerettsaktivisten og advokaten Radhia Nasrawi og Mehdi Mebruk, et medlem av partiet, var blant de som var blitt alvorlig skadd.

– Sharon, forsvinn

Regimet til president Zeynel Abidin Ben Ali hadde nektet opposisjonspartiene å holde et innendørs møte. Som følge av dette oppfordret Tunisias kommunistiske arbeiderparti (PCOT), det progressive  emokratiske partiet, Det demokratiske forum for frihet og arbeid og Republikkens kongress folket til å demonstrere i gatene. Siden gikk politiet løs på massene som ropte «Sharon, forsvinn!».

Datter slått bevisstløs

Advokat Nasrawi (bildet) fikk stygge skader etter slag mot hodet, ansiktet og ryggen. Hun brakk nesa, mens datteren Nadia ble slått bevisstløs. De første klinikkene de oppsøkte, avviste å behandle Nasrawi etter polititrusler.

Hamma Hammami reddet av folkemassene

Politiet forsøkte også å gripe Hamma Hammami, Nasrawis ektefelle og talsmann for Tunisias  kommunistiske arbeiderparti, som har sonet lange fengelsstraffer med tortur under Ali-regimet. Dette lyktes ikke for politiet, fordi folkemassene grep fatt i Hamma og dro ham ut av politiets klør.

Fra Revolusjon nr 30  - våren 2005