mandag 16 mai 2022

Skuddsalvene som ble avfyrt mot den jødiske synagogen på St Hanshaugen i Oslo natt til 17. september, skal og må fordømmes. Heldigvis ble ingen skadd av de grovkalibra prosjektilene.

Det er et sunnhetstegn at både kirkesamfunn og Islamsk råd har uttrykt sympati med Det mosaiske trossamfunnet. Uansett hvilken religiøs bygning som måtte bli rammet – det være seg kirker, moskeer, templer eller synagoger – og uansett hvem som måtte stå bak, er slike handlinger uten unntak feige, reaksjonære og provokative.

Når en synagoge er målet, er det nærliggende å anta at dette er en anti-semittisk provokasjon. Det kan være nazister som står bak, angrepet kan også være iscenesatt av andre krefter og miljøer.

Hvis det mot formodning skulle finnes en sammenheng mellom denne ugjerninga og Israels terror mot palestinerne og andre folk i Midtøsten, er det uttrykk for total politisk kortslutning fra de som står bak. Den som vil angripe sionismen og staten Israel ved å angripe jøder og jødiske symboler, er ikke bare feig. Han opptrer i virkeligheten som nyttig idiot for sionistene.