onsdag, 19 06 2019

Idlib-provinsen er det siste brohodet for terroristene og fremmedkrigerne.

syriaDen syriske regjeringshæren har innledet offensiven for å frigjøre Idlib-provinsen, det siste tilfluktsstedet for Vestens fremmedkrigere, al-Qaida og IS.

Det tyder på at Russland forhandlet fram en eller annen form for avtale med Tyrkia, som ikke har planer om å oppgi sitt fotfeste i Syria – og som slett ikke vil finne seg i at kurdiske YPG får lov til å etablere sin egen autonome provins i Nord-Syria.

Det er flere andre aktører som vil vanskeliggjøre en endelig frigjøring av syrisk territorium, med USA i fremste rekke. USA har lenge støttet kurderne med våpen og materiell, noe som ytterligere har forverret forholdet til Ankara. Dessuten er Saudi-Arabia og Emiratene direkte involvert gjennom sine wahhabistiske avleggere. Iran har militære rådgivere og ulike militser på plass, men er relativt forsiktige i felt. Israel bruker stadig vekk påstått iransk militær aktivitet i Syria som påskudd for å angripe syriske installasjoner og sivile bygninger.

Israel lønner terroristene

Det har lenge vært kjent at Israel har væpnet og finansiert såkalte opprørsgrupper i Syria, det vil i hovedsak si grupper tilknytta al-Qaida og IS. Nå er det offisielt innrømmet i blant annet avisa Jerusalem Post, dessuten i talerøret for ei av den amerikanske dypstatens tankesmier, Foreign Policy. Medlemmene i terrorgruppene har fått 75 dollar i måneden i soldatlønn fra sioniststaten.

«Gjennom Operasjon God nabo, som ble lansert i 2016, har det israelske militæret levert over 1524 tonn mat, 250 tonn klær, 947 520 liter drivstoff, 21 generatorer, 24 900 paller med medisinsk utstyr og medisin», het det blant annet i oppslaget som siden har blitt sensurert.

Det er også kjent at Israel har gitt medisinsk hjelp til en rekke av disse «opprørerne», samtidig som israelske fly med jevne mellomrom har gått til angrep på syriske militære mål. Den offisielle israelske begrunnelsen er at «iransk-kontrollerte styrker» skal holdes i sjakk.

På papiret skulle jo salafistiske organisasjoner av typen IS og al-Qaida ha staten Israel øverst på hatlista si. Likevel har disse organisasjonen aldri lansert et eneste planlagt terrorangrep mot Israel. De få granatene som har havnet på israelsk side av grensa, har vært bomskudd og misforståelser.

Planlegger nye «gassangrep»

Imperialistene, med unntak av Russland, har sterk interesse av å forlenge krigen og forhindre et stabilt og sjølstendig Syria. Det har derfor allerede kommet flere meldinger om at White Helmets og andre agenturer for imperialismen planlegger nye «giftgassangrep» i Idlib som skal rettferdiggjøre nye rakettangrep og militær intervensjon.

Skjer det, kan det gå mot en alvorlig konfrontasjon mellom stormaktene. Russland har mobilisert store marinestyrker i Middelhavet og Svartehavet. Det er en tydelig advarsel til de mange krigsfartøyene fra USA, Frankrike og Storbritannia som allerede er i farvannene nær Syria.