onsdag 18 mai 2022

Etter kuppet i det vestafrikanske landet Burkina Faso, har Nasjonalkoalisjonen sendt ut uttalelsen gjengitt nedenfor.

Til Burkina Fasos folk, patriotiske frihetskjempere, aktivister i CCVC:

Med indignasjon og raseri erfarer Nasjonalkoalisjonen mot høye levekostnader, korrupsjon, bedrageri, straffefrihet og for frihet (CCVC) at presidentens sikkerhetsstyrker (RSP) 16. september på uakseptabelt vis har invadert regjeringskontorene og tatt presidenten, statssjefen, statsministeren og andre som gisler. I løpet av et døgn er det klart at RSP har begått et militært statskupp.

CCVC fordømmer på det sterkeste denne avskyelig handling fra denne berykta militæravdelinga. Oppløsning av disse styrkene er mer avgjørende enn noensinne, slik folket har krevd i flere tiår.

Vi har ikke glemt at elementer fra samme regiment, oppildnet av Blaise Compaoré som ble styrtet av et ærerikt folkeopprør 30. og 31. oktober 2014, trosset det seirende folket og gikk til angrep på overgangsinstitusjonene i republikken i desember 2014 og deretter i februar 2015.

Gitt alvoret i dagens situasjon, vil CCVC:

  • Kreve umiddelbar og betingelsesløs løslatelse av statssjefen, statsministeren og andre fanger.
  • Oppfordre folket i Burkina til å trekke på sin rike tradisjon for organisering, motstand og kamp for å beseire dette militærkuppet.
  • Oppfordre modige menn og kvinner av alle lag til allmenn mobilisering og motstand mot overlevering av landet til juntaen.

Nei til militærkupp! Kjemp for å forsvare resultatene av folkeopprøret!
Vern om fedrelandet!

Ouagadougou, 17. september 2015

Nasjonalkoalisjonen mot høye levekostnader, korrupsjon, bedrageri, straffefrihet og for frihet (CCVC).