torsdag 28 januar 2021

Den tyrkiske regjeringa tillater at IS(IL) foretar angrep på Kobani fra tyrkisk territorium. Dette er dokumentert av blant andre kurdiske HDP. Tyrkias NATO-partnerne, som påstår at de har erklært krig mot IS(IL), godtar åpenbart at dette skjer.

Selahattin Demirtas fra kurdiske HDP. Foto fra nudem.dkSelahattin Demirtas fra kurdiske HDP. Foto fra nudem.dkSelahattin Demirtas var presidentkandidat ved det tyrkiske presidentvalget nylig. Han er også leder av HDP – Folkets Demokratiske Parti. På HDPs ukentlige pressekonferanse dokumenterte Demirtas at IS (Islamisk Stat) har begynt å angripe det heroiske kurdiske Kobani i Nord-Syria fra en fjerde front: fra Tyrkia.

På pressekonferansen sa han blant annet:
– Hvis ikke den tyrkiske staten hadde gitt IS lov til å være på tyrkisk jord, ville de ikke ha befunnet seg i trygge rammer innafor Tyrkias grenser. Det forundrer oss i høy grad at verden stadig velger å observere denne groteske utviklinga uten å avkreve svar fra de som er involvert.

Kravet om at Tyrkia skal opphøre med sin støtte til IS blir ignorert av Tyrkias NATO-partnere, som angivelig har erklært krig mot IS. Demirtas appellerte til verdenssamfunnet om å reagere på dokumentasjonen av IS sine angrep fra tyrkisk jord.

Dimirtas var også gjest ved det internasjonale festmøtet for den marxist-leninistiske verdensbevegelsen IKMLPO som feiret sine første 20 år i Istanbul i november. [Se IKMLPO med storslagent festmøte i Istanbul]