tirsdag 24 mai 2022

«Etter å ha blitt støttet og oppmuntret av Tyrkia, Saudi-Arabia og Qatar, øker ISIS sin innflytelse i regionen gjennom daglige massakrer og angrep.»

Selma Gürkan, leder av EMEP

EMEP demonstrerer i Istanbul. Foto: EMEPEMEP demonstrerer i Istanbul. Foto: EMEPBlodtørsten til bandene fra ISIS* er uslokkelig. Gjenger som påstår at de er etablert i Allahs og religionens navn nekter både ikke-sunnier og sunnier som er uenige med dem, livets rett. De framelsker en kultur for massakrer, tortur og halshogging, de spiller fotball med avkuttede hoder osv.

Etter at Mosul ble overgitt av regionale krefter til ISIS som en del av en imperialistisk plan, har angrepa fra ISIS på kantonen Kobane i Rojava (den kurdiske regionen i Nord-Syria) blitt slått tilbake av kurderne og alle folkene som deler deres skjebne.

Etter at de fikk støtte til å krige mot Syria, kan ISIS ikke lenger kontrolleres og nå forsøker de å styre hele Midt-Østen. Etter å ha blitt støttet og oppmuntret av Tyrkia, Saudi-Arabia og Qatar, øker ISIS sin innflytelse i regionen gjennom daglige massakrer og angrep.

I forbund med alle regionale salafist- og jihadistgrupper terroriserer, dominerer og okkuperer ISIS territorier i hele Midt-Østen i hovedsakelig sunni-arabiske områder. Det er klart at internasjonale imperialistiske krefter prøver å legitimere ISIS.

De som står bak angrepet på kantonen Kobane (på grensa mellom Syria og Tyrkia – o.a.) inkluderer internasjonale imperialistmakter som USA, Frankrike og Storbritannia, som ønsker å øke kaos- og konfliktnivået i Midtøsten for siden å bruke dette som unnskyldning for intervensjon, samt sekteriske land som Tyrkia, Saudi-Arabia og Qatar.

Det er velkjent at Tyrkia har iscenesatt en rekke operasjoner og intriger for å kvele revolusjonen i Rojava. Etter først å ha støttet al-Qaida, FSA og deretter an-Nusra med to tusen lastebiler fulle av våpen og forsyninger, med penger og logistisk støtte, har regionale diktatorer og imperialistiske makter ennå ikke lykkes med å velte Assad-regimet, og nå ser disse kreftene ut til å ha blitt enige om å kvele folkestyret i Rojava.

Folket i Rojava yter heroisk motstand, de har påført ISIS store tap og tvunget dem til å trekke seg tilbake i møte med motstanden fra peshmerga-styrkene fra PYD og PYJ. Motstanden er økende, den får mer støtte og solidaritet i regionen og på verdensbasis.

Vi støtter anstrengelsene til det kurdiske folk og folk av andre trosretninger, raser og kulturer for å skape en fremtid som er fri, rettvis og forent. Vi gjentar vårt budskap om solidaritet med revolusjonen i Rojava. Diktatorer, forsvarere av fornektelse og assimilering, imperialister som deler opp Midtøsten og trekker grenser med linjaler føler seg alle truet av framskrittene i Rojava og de forsøker nå å kvele den kurdiske kampen ved hjelp av ISIS.

Som verdens erfaringer har vist, er folk som organiserer seg og kjemper uslåelige. Motstanden fra kurderne og alle andre folk i Rojava vil ikke la seg knekke. Vi oppfordrer alle som kjemper for arbeid, fred og frihet til å støtte og vise solidaritet med den rettferdige kampen som folket i Rojava fører.

Selma Gürkan

Gürkan er leder av Arbeiderpartiet EMEP i Tyrkia.

* ISIS eller ISIL kaller seg nå bare IS, Islamsk Stat, og vil framstå som et kalifat.