fredag 27 mai 2022

Fysisk trakassering av arbeider ved Suzuki Maruti. Fysisk trakassering av arbeider ved Suzuki Maruti. Vi har tidligere skrevet om kampen som de utestengte arbeiderne ved Maruti Suzuki i India fører mot lockout, trakassering og mishandling. Bildet til høyre, som nå er publisert av uavhengige indiske fagforeninger, taler sitt tydelige språk om hvordan arbeidsformenn og vakter behandler arbeiderne ved fabrikken.

Suzuki Maruti presser arbeiderne til å underskrive individuelle avtaler der de må love å vise «god oppførsel» (les: ubetinget lydighet og underdanighet). Slike avtaler finnes det ingen hjemmel for i indisk lovgivning. Og de som burde avkreves god oppførsel er åpenbart ikke arbeiderne, men bedriften og dens sersjanter ved produksjonsanleggene.

Workers' Unity Trade Union og New Trade Union Initiative er blant fagforeningene som nå oppfordrer til boikott av Suzuki i og utenfor India.

{artikkel Suzuki-arbeidere i India kjemper for å danne egen fagforening}{div width:400}{title} {introtext:85} {readmore:Gå til artikkel}{/div}{/artikkel}