mandag 16 mai 2022

Kart over Ramadi og Mosul.Irakerne frykter nye amerikanske massemord på sivile, etter mønster av okkupantenes menneskeslakt i Falluja.

Ramadi er omringet av stridsvogner og kontrollposter. Hundrevis av okkupantsoldater og irakiske kollaboratørstyrker rykker systematisk fram i en knipetangsmanøver som ser ut til å være forberedelser til en offensiv mot byen.

Okkupantene ser på Ramadi som enda et «opprørssenter», på linje med Falluja, Tikrit, Baquba og en rekke andre byer. Byen med 400.000 innbyggere har vært beleiret i flere måneder, og innbyggerne har fått kuttet strøm- og vannforsyninger.

Ramadi er hovedstad i provinsen Anbar, drøyt 100 kilometer vest for Bagdad. 1500 familier, eller rundt ti tusen mennesker, skal allerede ha flyktet fra byen. Sheikh Fassal Jaoud, tidligere guvernør i Anbar-provinsen, har betegnet situasjonen som katastrofal. Innbyggerne frykter at de amerikanske okkupantene planlegger en ny masseoffensiv av samme morderiske slag som ble gjennomført mot Falluja i november 2004, melder Arab Monitor.

Den såkalte enhetsregjeringa, som det tok seks måneder for okkupantene å stable på beina, har innført utvida portforbud fra kl 2030 til 0600. Kollaboratørstyrkene har sammen med 40.000 okkupantsoldater gjennomfører løpende razziaer og terroriserer Bagdad i nok et fåfengt forsøk på å få bukt med motstandsbevegelsen. Den nye kollaboratør-«statsministeren» Nouri al-Maliki har vært nødt til offisielt å fordømme USAs dokumenterte massakrer, blant annet i Haditha. I et forsøk på å bedre sin håpløse PR-situasjon, har medløperregimet løslatt noen hundre politiske fanger. Det betyr i praksis ingenting, ettersom hundrevis av nye blir internert hver eneste dag.

De første militære angrepene på Ramadi ble iverksatt samme dag som al-Maliki la fram programmet for sin «nasjonale enhetsregjering», og de er blitt intensivert etter president Bush' hemmelige lynvisitt den 13. juni. En amerikansk militær talsmann kunngjorde ifølge BBC at USA i dagene etter likvideringa av personen som påstås å være Zarqawi, har gjennomført 452 militære opprenskingsaksjoner. 104 'opprørere' (en betegnelse okkupantene bruker på motstandsfolk eller sivilister) er drept, mens 759 av det USA omtaler som «anti-irakiske elementer» (!) er tatt til fange og prisgitt torturistene fra USA og det Badr-infiserte «innenriksdepartementet».

Tross massive razziaer og all verdens «opprenskningsaksjoner», fortsetter motstandskampen med stor intensitet, også midt i Bagdad. De mange kontrollpostene til okkupantene gjør dem til lettere angrepsmål. USA-imperialismens militære tapstall i Irak har nå passert 2500.