mandag 16 mai 2022

De irakiske opprørerne – som den imperialistiske mainstreampressa omtaler den irakiske motstandsbevegelsen for å forsøke å skjule at Irak reelt er okkupert – har aldri vært sterkere og med større folkelig oppslutning enn nå.

Det sier en gradert rapport fra det amerikanske militære, datert den 3. august 2006.

Ifølge avisa New York Times, som har sett gjennom den ni siders rapporten fra Defense Intelligence Agency, viser rapporten at antallet av landeveisbomber mot okkupantene og dens irakiske marionettstyrker, som okkupantenes propaganda kaller «Iraks nye hær», i juli nådde sitt høyeste nivå siden den FN-stridige, amerikanskleda invasjonen av Irak i mars 2003. En analyse av bombene viser at 90 prosent av dem er rettet mot okkupasjonsmakta og den irakiske marionetthæren, som har som sin ryggrad den iransktrente Badr-militsen og de kurdiske peshmergaene, som invaderte Irak sammen med amerikanerne.

Rapporten sier videre at tallet på daglige angrep mot de amerikanske okkupasjonstroppene og de irakiske marionettstyrkene er fordoblet siden januar. Mens antallet drepte amerikanere ifølge rapporten har falt en smule, så er antallet av sårede amerikanere grovt sett fordoblet, fra 287 i januar til 518 i juli.

En embetsmann i det amerikanske forsvarsdepartementet uttalte til New York Times, på betingelse av at han fikk være anonym, følgende:
«Opprørsbevegelsen har mer folkelig støtte og er betydelig sterkere med hensyn til aktive folk og sin angrepsevne, enn noensinne før.»

Les hele på Frit Irak Blog (dansk)